Foto GaleriGündemEkonomik krizlerde zenginler neden daha zengin olur?

Ekonomik krizlerde zenginler neden daha zengin olur?

3 / 12 Ekonomik krizlerde zenginler neden daha zengin olur?
09 Ocak 2023 - 09:13

Yük sıradan insanlara yükleniyor

Aslında hükümetler ya da merkez bankaları, “Krizi halka yükleyelim de debelensin dursunlar, niohaha” diye kahkahalar atan karikatürize kötü karakterler değiller. Esas istedikleri şey en az kayıpla ekonominin çarklarını döndürmeye devam etmektir. Bu durum geçmişteki krizlerde de farklı değildi. Sorun, izlenen yöntemlerin gelir eşitsizliğini daha da korkunç hale getirmesi.

1929’daki Büyük Buhran’dan bu yana, modern krizlerde ilk uygulanan yöntemlerden biri para musluklarını açmaktır. Böylece ekonominin desteklenmesi sağlanır, genel olarak daha kolay borç almayı ve borç bulmayı sağlar. Şimdi bir düşünelim, bir firmanın sektörde kalıp 10 bin çalışana maaş ödemeye devam etmesi mi, yoksa 10 bin çalışana iki aylık maaşını verip işsiz kalmalarına seyirci kalmak mı? İşte tam olarak bu karar yüzünden şirketler -ve haliyle zenginler- daha avantajlı oluyor. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster