Foto GaleriMagazinCem Yılmaz'ın Fenerbahçe tutkusu

Cem Yılmaz'ın Fenerbahçe tutkusu

9 / 20 Cem Yılmaz'ın Fenerbahçe tutkusu
05 Ekim 2016 - 15:42

- 80'lere gelmişken, Türk sinema tarihinde Fenerbahçe'nin diğer takımlara göre daha baskın olduğunu görüyoruz, Hababam serisinde, diğer Kemal Sunal filmlerinde olduğu gibi…Bu konudaki düşünceleriniz neler, neye bağlıyorsunuz bu durumu?

Bu yalnızca kuru bir imajdan kaynaklanmıyor, gerçekten öyle olmasından, takımın başarısından, takımın kökünden gelen efsanesinden kaynaklanıyor. Bu durum filmin kahramanlarını da etkiliyor. Bu kurgu bir şey değil, yani Hababam sınıfındaki tüm öğrencilerin Fenerbahçeli olması bir rastlantı değil ama ticari bir tercih de değil. Fenerbahçe taraftarına yaranmak için değil. Çünkü böyle şeyler çalışmıyor. Günümüzde de var bu ancak seyirci ticari kokuyu aldığı zaman, ne Fenerbahçe taraftarı ne de diğer takım taraftarları, burada bir kurnazlık sezdiği zaman buna çok prim vermiyor. Çok gariptir, aslında bu test edilmiş ve olumsuz etkileri görülmüş olmasına rağmen aynı hata sürekli tekrarlanır. Futbolla ilgili "Ben taraftarı bu vesileyle sinemaya çekerim." duygusuyla yapılmış filmler çoğu kez duvara toslamıştır. Çünkü futbol seyircisi olağandan biraz fazla uyanıktır. Yani eğer ticari bir numara seziyorsa pek iştirak etmiyor, daha duygusal olması lazım meselenin.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İKİ SORU!!05 Ekim 2016 16:15

    cem bey, acaba saunders'in çivi çaktığı, Ulubatlı souness'in byrağı sahanıza soktuğu maçı da izledin mi? Metin Oktay'ımızın ağlarınızı yırttığı maçı herhalde tevellüdün yetmediği için seyredememişsindir.. Ben Fenerli olsam seni silerim defterden...cenazede kahkaha ile gülen şahıs komedyen değil adam bile sayılamaz..

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster