Foto GaleriGündemTam aşılılar bile virüs kapabiliyor... Kimler risk altında?

Tam aşılılar bile virüs kapabiliyor... Kimler risk altında?

5 / 8 Tam aşılılar bile virüs kapabiliyor... Kimler risk altında?
01 Aralık 2021 - 17:28

PEKİ RİSK ALTINDAKİLER NELERE DİKKAT ETMELİ?

Kronik rahatsızlıkları bulunanların tam aşılı olsa da pandemi döneminde risk altında olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Hacer Kuzu Okur, diyabet hastalığı, kilo fazlalığı, kalp damar sistemi hastalığı, organ nakli operasyonu, kronik solunum yolu hastalığı, romatolojik ve bağışıklık sistemini etkileyen tedaviler olan hastaların mesafe ve hijyenden hiçbir şartta taviz vermemeleri gerektiği uyarısında bulunuyor.

Kronik rahatsızlıkları bulunan ve ilerleyen yaştaki kişilerin aşılarını tamamladıktan sonra, korunma kurallarına tam uymak zorunda olduklarını, virüse karşı risk altında olduklarını özellikle vurguluyor. Okur, “Aşılar sadece hastalığı hafif geçirmemize yardımcı olabilir. Yüksek risk grubundaysak, aşıya rağmen hayati tehlikenin devam ettiğini unutmamamız gerekiyor” açıklamasını yaptı.

HASTANEYE KALDIRILANLARDAN YÜZDE 79’UNUN BİR KRONİK RAHATSIZLIĞI VAR

Aşı tartışmalarının yoğun olarak devam ettiği ABD’de yetkililer toplum bağışıklığı için aşının oldukça önemli olduğu, virüse karşı savunmasız olanların korunabilmesi için de herkesin aşılarını yaptırması gerektiği özellikle belirtiliyor. Kaliforniya eyaletinde bulunan Los Angeles County halk sağlığı departmanı bulaşıcı hastalık kontrolü ve önleme bölümü tarafından yapılan incelemelerde, aşılanmamış kişilerin tam aşılananlara göre yaklaşık 29 kat daha fazla hastaneye kaldırıldıklarını bildirdi.

Pandeminin bir türlü kontrol altına alınamaması nedeniyle, Hastalık Kontrol ve Koruma Merkezleri direktörü Rochelle Walensky yaptığı açıklamada, 65 yaş ve üstü tam aşılı kişilerin acil servislere başvuru oranında hızla artış gözlemlediklerini söyledi ve devam etti: “Bu kişilere hatırlatma dozları uygulayarak virüse karşı tam korunur hale getirmek istiyoruz.”

Güney Karolina’dan alınan son verilere göre ise, koronavirüs nedeniyle hastaneye kaldırılan kişilerin yüzde 79’unun en az bir kronik rahatsızlığı bulunduğu ortaya çıktı. Ağır vakaların tedavi gördüğü yoğun bakım ünitelerinde de oran yüzde 88’e ulaşmış durumda.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster