Foto GaleriYaşamBaşvurular başladı: İşte 10 soruda 2024 - YKS başvuruları...

Başvurular başladı: İşte 10 soruda 2024 - YKS başvuruları...

9 / 12 Başvurular başladı: İşte 10 soruda 2024 - YKS başvuruları...
02 Şubat 2024 - 10:01

7 - SANAT VE SPOR DALLARINDA ÜSTÜN YETENEKLİ ADAYLAR İLE TÜBİTAK YARIŞMALARINDA BAŞARILI OLAN ADAYLARIN BAŞVURULARI NASIL OLACAK?

"YKS Kılavuzu'na göre, belli sanat dallarında üstün yetenekli olduğu belirlenen öğrencilerin, ilgili sanat dallarında eğitim yapmak kaydıyla, yükseköğretim programlarına alınmalarıyla ilgili işlemler, Yükseköğretim Kurulunun belirlediği esaslar çerçevesinde ilgili yükseköğretim kurumlarınca yürütülecek.

Bu adayların üstün yeteneklerinin belirlenmesi için adayların değerlendirme ve seçme işlemleri, ilgili rektörlüklerin oluşturduğu komisyonlar tarafından yapılacak.

Spor dallarında yetenekli ve üstün başarılı adayların, spor alanlarında yükseköğretim programlarına yerleştirilme işlemleri Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca belirlenen yerleştirme esaslarına göre yapılacak. Spor alanlarında yükseköğretim programlarına yerleşme işlemlerinden yararlanabilmek için 1. grupta (A Sınıfı), 2. grupta (B Sınıfı) veya 3. grupta (C Sınıfı) yer alan yarışmalardan birisinden 1'inci, 2'nci veya 3'üncülük derecesinin kazanılması gerekecek."

TÜBİTAK YARIŞMALARINDA BAŞARILI OLAN ADAYLAR

YKS'ye başvuran adaylardan ortaöğretim kurumlarında okumaktayken Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunca (TÜBİTAK) tespit edilen ve Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen ulusal ve uluslararası düzeyde düzenlenen bilimsel yarışmalarda ilk üçe giren öğrencilerin, katıldıkları ve derece aldıkları alanlarla ilgili yükseköğretim programlarını tercihleri arasında göstermeleri halinde OBP'leri ayrı bir katsayı ile çarpılarak 2024 yerleştirme puanlarına eklenecek.

Birden fazla kategoride derecesi bulunan adaylar için en yüksek olan katsayı uygulanacak.

TÜBİTAK'ın katıldığı Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında altın, gümüş, bronz madalya alanlar ile Uluslararası ISEF Proje Yarışması ve AB Genç Bilim Adamları Yarışmasında birincilik, ikincilik, üçüncülük ödülü alanlardan isteyenler; alanlarındaki yükseköğretim programlarından burslu ve indirimli programlar hariç istediklerine sınavsız olarak kontenjan dışında ÖSYM tarafından yerleştirilecekler.

Bu adaylar burslu ve indirimli programlara yerleştirilmek istiyorlarsa 2024-YKS’ye girmek ve kendilerine verilecek olan ek puanla merkezî yerleştirme işlemlerine dâhil olmak zorunda olacaklar.

2024 YKS kılavuzunda, "Özel Durumu Bulunan Adaylar" bölümünden bu konu başlıklarının detaylı incelenmesi öneriliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster