UniCredit’te yeni CEO’nun odağı yatırım bankacılığı

UniCredit yeni CEO’su Andrea Orcel döneminde yatırım bankacılığı birimini güçlendirmek için büyük bir işe alım dalgası başlatmayı planlıyor. Yeni stratejisine yönelik çalışan banka, yatırım bankacılığına odaklanıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

UniCredit yeni CEO’su Andrea Orcel’in göreve başlamasıyla birlikte, büyük bir strateji değişimine hazırlanıyor. Bu kapsamda büyük miktarda anlaşma uzmanı işe alınacak ve yatırım bankacılığı birimine “önemli ölçüde” yatırım yapılacak. İtalya bankası sermaye piyasaları ile şirket satın alım ve birleşmeleri alanında işe alım yapacak. Orcel yeni stratejik plan kapsamında 1,5 milyar dolarlık maliyet kısma hedefi ve dijitalleşme odaklı bir yaklaşım olduğunu açıkladı.

Orcel, “danışmanlık ve sermaye piyasaları alanında çok daha fazlasını yapabiliriz” dedi. Devamında, “bu nedenle bu birime önemli ölçüde yatırım yapıyoruz” ifadesini kullandı. Financial News’in haberine göre Orcel daha önce UBS’in yatırım bankasının CEO’su olarak görev yaptı. Bankada birim kapsamında radikal bir dönüşümü başlatarak binlerce kişiyi işten çıkardı ve danışmanlık hizmetlerinden yatırım işlemlerine geçişi sağladı.

UniCredit’te göreve başlamasıyla birlikte, UBS’in eski Sermaye Piyasaları Başkanı Sam Kendall’a yeni oluşturulan ve sermaye piyasaları, danışmanlık ve özel sermaye gibi alanlara odaklanacak pozisyonu teklif etti. Kendall ise yaklaşık 50 üst düzey anlaşma uzmanının da işe alınacağı bir işe alım dalgası başlattı. Orcel, “hedefimiz penetrasyonumuzu geliştirmek ve müşterilerimize sunduğumuz çözümleri ilerletmek” dedi. Devamında, “bunu daha önce danışmanlık ve sermaye piyasalarında istediğimiz ölçüde yapamamıştık.

Birime yapılan yatırımlar az miktardaydı, ancak şimdi gelişen bir birim var, işe alımlar devam ediyor ve beklentilerimiz yüksek” ifadelerini kullandı. UniCredit’in yatırım bankacılığı birimi diğer Wall Street ve Avrupa bankalarıyla aynı kategoride bulunmuyor ve gelirlerinin büyük bir bölümünü Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’dan sağlıyor. Banka bölgede borç sermayesi piyasaları ücretlerinde 13. sırada ve 2021 yılının başından bu yana 219,1 milyon dolar gelir sağlandı. Bu rakam ise UniCredit’in Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgelerinde yatırım bankacılığı biriminden elde edilen 370 milyon dolarlık gelirinin %60’ını temsil ediyor.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre UniCredit 9 Aralık’ta organik büyümeyi yükseltmek, maliyet kısmak ve binlerce veri ile dijital bankacılık uzmanını işe almayı da kapsayan stratejik dönüşüm planlarını açıkladı. Banka 1,500 yeni bankacıyı işe alacak ve insan kaynakları entegrasyon maliyetlerinde 600 milyon dolarlık harcama yapacak.

1 Aralık tarihinde Bloomberg bankanın 3 bin kişiyi işten çıkarabileceğini bildirdi. Orcel işten çıkarmalarla ilgili bir rakam vermese de, bankanın yalnızca çalışan sayısını azaltmayı hedeflemediğini, hedefin kurum içerisinde “donanım ve yetenek açısından önemli bir değişim” olduğunu söyledi. UniCredit Orcel’in planları dahilinde önümüzdeki üç yılda hissedarlara 16 milyar dolarlık sermaye dönüşünü hedefliyor.

Katı kripto kuralları Bitcoin milyarderlerini kaçırıyor

 

Credit Suisse’de karantina skandalı

 

Jeffrey Epstein’in eski pilotu konuştu: Aynı anda iki sevgilisi vardı, biri yarı yaşındaydı