BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisCredit Suisse’de karantina skandalı----

Credit Suisse’de karantina skandalı

Credit Suisse’de karantina skandalı
10 Aralık 2021 - 12:35 www.finansgundem.com

Credit Suisse Yönetim Kurulu Başkanı António Horta-Osório, İsviçre’nin karantina kurallarını ihlal etti. Horta-Osório, ihlalin kasti olmadığını ve sağlık otoritelerine bildirildiğini açıkladı.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Credit Suisse Yönetim Kurulu Başkanı António Horta-Osório çalışanlarına nisan ayında ortaya çıkan skandalların ardından riskleri daha iyi yönetme ve kurallara uyma konusunda uyarıda bulundu. Buna rağmen yönetim kurulu başkanı bu ayın ilk günlerinde İsviçre’nin karantina kurallarını ihlal ederek, uçak yolculuğu yaptı. Horta-Osório ihlalin kasti olmadığını ve sağlık otoritelerine bildirildiğini açıkladı. İhlal aynı zamanda İsviçre’nin finansal düzenleyicisine de bildirildi.

Horta-Osório özür dileyerek, bu hatanın tekrarlanmayacağını söyledi. 28 Kasım tarihinde Londra’dan Zürih’e uçan Horta-Osório, uçuşunu İsviçre’nin İngiltere’den gelen uçuşlara 10 gün karantina süresi getirmesinden bir gün sonra gerçekleştirdi. Karantina önlemi ise korona virüsün Omikron varyantı nedeniyle alındı. Credit Suisse yönetim kurulu başkanının negatif test sonucunu alarak ofise dönüp dönemeyeceğini araştırdı. Ancak Wall Street Journal’ın haberine göre, talep sağlık otoriteleri tarafından reddedildi.

Horta-Osório 1 Aralık tarihinde, stratejide liderliğin rolü üzerine bir konuşma yaptıktan sonra, İsviçre’den ayrıldı. Yapılan açıklamada Horta-Osório’nun İsviçre’de bulunduğu dönemde karantina kurallarını katı bir şekilde izlediği ve karantina süresi bitmeden ayrılarak hata yaptığı için pişman olduğu söylendi. Credit Suisse kanunlar ve yönetmeliklere uyumun, banka ve yönetim kurulu başkanı için öncelik olduğunu söyledi.

İsviçre’nin finansal düzenleyicisinin sözcüsü ise konuyla ilgili Credit Suisse’le konuyla ilgili yakın temas içinde olunduğunu söyledi. Kişisel sorumluluk ve şeffaflık Horta-Osório’nun liderlik stratejisinde önem verdiği unsurlar. Horta-Osório, Credit Suisse’e çifte skandaldan haftalar sonra katıldı. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre şirket önce Archegos Capital Management’ın iflasıyla 5,1 milyar dolar kaybetti. Daha sonra bir başka müşterisi Greensill Capital’ın iflası finansal kayıp ve itibar kaybı getirdi.

Credit Suisse’in Archegos skandalını soruşturması için oluşturduğu kurul tarafından hazırlanan raporda, skandalın nedeni olarak, “risk ve risk disiplini konusunda özensiz bir yaklaşımı” gösterdi. Horta-Osório bankanın daha iyi bir kültür geliştirmesinin ve kontrollerini iyileştirmesinin gerekli olduğunu söyledi.

Portekiz doğumlu Horta-Osório, Credit Suisse’de göreve başlamasının ardından sık sık seyahat etmek durumunda kaldı. Zürih’e taşınmadan önce Londra’da yaşayan Horta-Osório, Lloyds Banking Group’un CEO’su olarak görev yapıyordu.

Dijital bankacılık milyarder yaptı

 

Ağaoğlu: Banka limitleri sorun olacak

 

Mobil ve dijital cüzdan yaygınlaşacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)