Türkiye Sigorta’nın kârında rekor oranda düşüş

Ziraat Sigorta, Halk Sigorta, Güneş Sigorta’nın birleştirilmesiyle kurulan Türkiye Sigorta, yurdun en büyük şirketi oldu ancak bu büyüklük mali tablolara yansımadı.

Geçen yılın son çeyreğinde Ziraat Sigorta, Halk Sigorta  ve Güneş Sigorta’nın tek çatı altında toplanmasıyla oluşturulan Türkiye Sigorta’nın kârında rekor oranda düşüş yaşandı. Bu tablo analist raporlarına ‘negatif’ olarak yansıdı.

38 bölgede, 2 bin 620 çalışan ve 15 milyon müşteriye hizmet verecek şekilde inşa edilen yeni şirketin 2021 yılı üçüncü çeyreğindeki net dönem kârı (konsolide) bir önceki yılın ikinci çeyreğine göre yüzde 46,5 oranında gerileyerek 153.4 milyon lira oldu. Ortalama piyasa beklentisi 273 milyon lira seviyelerindeydi. Türkiye Sigorta'nın genel teknik bölüm dengesi yıllık yüzde 43,7 oranında düşüş göstererek 3. çeyrekte 161.6 milyon liraya geriledi.

Öte yandan, Şirket'in net yatırım gelirleri bu çeyrekte yüzde 89 oranında artarak 61.1 milyon lira olarak gerçekleşti.

Varlık Fonu bünyesinde faaliyetini sürdüren Türkiye Sigorta'nın konsolide olmayan 2020 yılı son çeyrek net dönem kârı yıllık yüzde 44 oranında azalarak 192 milyon lira olarak gerilemişti.

18 yaşını dolduran BES çocuklarla büyüyor

Anadolu Sigorta The Hammers Ödülleri’nde gümüş ödülün sahibi oldu