Tekstilbank çalışanları isyanda

Tekstilbank personeli bankanın Çinlilere satışının ardından akıbetlerini merak ediyorlar. İstekleri ise sadece maaşlarının düzeltilmesi ve prim almak

Tekstilbank dünyanın en büyük bankası ICBC'ye satıldı. Türkiye'de 44 şube ile hizmet veren Tekstilbank'ın geçtiğimiz hafta satış işlemleri tamamlandı ve yönetim Türkler'den Çinliler'e geçti. 689 milyon TL’ye yüzde 75'ini devralan ICBC ilk iş olarak bankanın adını değiştirdi.
Tekstilbank'ın adı artık ICBC Türkiye olacak.

TEKSTİLBANK ÇALIŞANLARININ MASUM İSTEKLERİ

Yakında tabelalarının da ICBC Türkiye olarak değişeceği öğrenilen Tekstilbank'ta ise çalışanların istekleri var.
Tekstilbank çalışanları öncelikle yönetim kurulu üyelerine neden 1 milyon TL dağıtıldığına anlam veremediğini söylüyor. Şirketin satış işlemlerinin hızlanması nedeniyle yönetim kurulu üyelerine verilen 1 milyon TL'yi sorgulayan personel, eski patronları Turgut Yılmaz'a da kırgın, kızgın.
Maaşlarının yeterli olmadığını savunan bir kısım Tekstilbank çalışanı diğer bankalarda olan primlerin kendilerine hiç verilmediğini, bu yüzden moral açısından diğer bankalarla rekabet güçlerinin çok düşük olduğunu söylüyor.
Bazı personel ise şirketin devri nedeniyle doğan tazminatlı işten ayrılma hakkını gündeme getiriyor. Uzun yıllardır Tekstilbank'ta görev yaptıklarını ancak artık yeni bir hayat penceresi açmak istediklerini ifade eden bazı çalışanların gözü yeni Çinli yönetimden merakla bekledikleri teklifte. 

HSBC ŞUBELERİNİ ÇİNLİ ICBC Mİ ALACAK?

HSBC'nin Türkiye'deki şubelerinin satılacağı yönündeki haberlere de gönderme yapan personele göre, ICBC, banka devinin şubelerini almayacak. 
Çince öğrenme konusu ise ayrı bir tartışma maddesi olmuş bile. Şube çalışanlarına göre Çince'yi ilk öğrenmesi gerekenler, genel müdürlükte görev yapan yetkililer. 
Personeldeki asıl büyük tedirginlik, yeni yönetimin personel stratejisi konusunda henüz hiçbir bilgi verilmemesi içeride huzursuzluğa yol açmış bile.

HSBC ÇALIŞANLARI ŞANSLI MI?

HSBC'nin Türkiye'den ayrılma planı ile birlikte banka personeli ise Tekstilbanklı meslektaşlarına göre daha şanslı durumda. HSBC'nin şubelerinin satılması halinde işten çıkarılması planlanan personele tazminatları HSBC yönetimi tarafından ödenmesi bekleniyor. Eğer ki Tekstilbank, HSBC şubelerini devralırsa alanında uzman personele de ihtiyaç duyacağından, HSBC çalışanlarına yeni bir fırsat kapısı açılacak. Böylece tazminatlar HSBC, yeni iş Tekstilbank tarafından gelecek…