Şeniz Yarcan 28.5 yıl sonra TSKB’ye veda etti

Sermaye Piyasalarının usta ismi Yatırım Finansman Genel Müdürü Şeniz Yarcan emekli oldu. Yarcan mesajında “Damarlarımda TSKB kanı dolaşıyor’ diye yazdı

FINANSGUNDEM.COM – ÖZEL HABER

Çalışma hayatını Hazine ve Sermaye Piyasalarına adayan Şeniz Yarcan, 28.5 yıllık TSKB serüvenine ‘artık tamam’ dedi. Son beş yıldır Genel Müdür olarak görev yaptığı -TSKB iştiraki- Yatırım Finansman’a ‘emekli’ olarak veda eden Şeniz Yarcan, “Onurumla ve gururla ayrılıyorum” mesajıyla noktayı koydu.

“HAYATIM BOYUNCA TAŞIDIĞIM EN MÜTHİŞ ETİKET”

Sektörün usta ve tecrübeli ismi Şeniz Yarcan, iki kurumdaki çalışma arkadaşlarına seslendiği Facebook’daki mesajında,”Onurumla ve gururla TSKB'den emekli olmanın kıvancını ve ayrıcalığını yaşıyorum. TSKB’li olmak, hayatım boyunca taşıdığım en müthiş etiketti ve hep öyle kalacak. ‘Damarlarımda TSKB kanı dolaşıyor’ derim hep... 5 Ocak itibariyle başlayacağım yeni kariyer yolculuğumda da bunu yanımda taşıyacağım. 28.5 yıl hizmet verdiğim kurumumun ve Yatırım Finansman'ın yolu açık, başarıları daim olsun. Tüm TSKB ve Yatırım Finansman ailelerine en derin sevgi ve saygılarımla…” diye yazdı.

EMEKLİ OLUP OTURMAK YOK!

Şeniz Yarcan, başarılarla dolu sektördeki kariyerinin kepenklerini kapatıyor mu? Hayır, aksine yeni bir pencere açıyor. “Emekli oldum” diyerek bir kenara çekilip, oturmak yok. Yarcan, bilgi ve paha biçilmez deneyimlerini reel sektörde bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak değerlendirmeye hazırlanıyor.

ŞENİZ YARCAN HAKKINDA

1965 Bolu doğumlu olan Şeniz Yarcan, üniversite öğrenimini Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nde tamamlamış, çalışma hayatına Türkiye Sınai Kalkınma Bankası(TSKB) Hazine Müdürlüğü'nde başlamış ve üstlendiği çeşitli görevlerden sonra 1998 yılında Hazine Müdürlüğü'ne atanmıştır. 2004 yılında Genel Müdür Yardımcılığı görevine terfi eden Yarcan, Hazine Müdürlüğü'nün kuruluş çalışmalarının yanı sıra; Finansal Kurumlar, Yatırımcı İlişkileri, Portföy Yönetimi, Araştırma müdürlüklerinin kuruluşlarında yer almıştır. İlerleyen yıllarda Menkul Kıymetler, Finansal Kurumlar, Araştırma, Kurumsal Finansman müdürlüklerinin ve Portföy Yönetimi'nin bağlı olduğu Yatırım Bankacılığı ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. Son olarak Hazine, Yatırım Bankacılığı ve Dış İlişkilerden Sorumlu Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı olarak görevine devam etmiştir.
Şeniz Yarcan, 01.01.2012 itibarıyla Yatırım Finansman Genel Müdürü olarak atanmıştır.