Rusya savaş ekonomisi için yasa çıkarıyor

Rus hükümeti, "özel bir askeri operasyon" olarak tanımladığı işgalin yaklaşık 19’uncu haftasında Rusya'yı etkili bir şekilde savaş ekonomisine geçirecek.

Rusya, Moskova'nın Ukrayna'daki savaşını desteklemek için bugün parlamentoda yapılan ilk inceleme oylamasında kabul edilen iki yasa uyarınca işletmeleri orduya mal tedarik etmeye ve çalışanlarını fazla mesai yapmaya zorlayabilecek.

Rusya Başbakan Yardımcısı Yuri Borisov, "Savunma sanayi üzerindeki yük önemli ölçüde artmış durumda. Silah ve mühimmat tedarikini garanti altına almak için askeri-endüstriyel kompleksin ve işbirliği zincirlerinin bir parçası olan işletmelerin çalışmalarını optimize etmek gerekiyor" dedi.

Rusya 24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgal etti ancak başkent Kiev'i ele geçirmeye yönelik ilk girişiminde püskürtüldü; ağır insan ve teçhizat kaybına uğradı. Pazar günü Luhansk bölgesini ele geçirmeyi tamamladığı ülkenin doğusunda ise sadece kademeli olarak ilerleme kaydetti.

Batı, Moskova'nın Rusya'ya karşı bir "vekalet savaşı"nın parçası olarak gördüğü bu hamlelere, art arda getirilen yaptırım dalgalarıyla karşılık verdi; Ukrayna'ya silah sevkiyatını arttırdı ve Doğu Avrupa'daki NATO güçlerine takviye yaptı.

Borisov parlamento üyelerine yaptığı açıklamada, "Şu anda, Batı ülkeleri Rusya sınırındaki askeri varlıklarını arttırırken, yaptırım baskısını yoğunlaştırırken, Ukrayna'ya silah tedarikini arttırırken, tasarıları geçirmenin önemi göz ardı edilemez" diye konuştu.

Rus hükümeti yeni ekonomi stratejisi için zaman istedi

 

Putin: 90’lı yıllarda Rus hükümetinde CIA'liler vardı

 

ABD, 2017'de Rus hükümetindeki casusunu geri çekti