BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus hükümeti yeni ekonomi stratejisi için zaman istedi----

Rus hükümeti yeni ekonomi stratejisi için zaman istedi

Rus hükümeti yeni ekonomi stratejisi için zaman istedi
19 Haziran 2022 - 11:17 www.finansgundem.com

Rus hükümetinin orta vadeli kuralları formüle etmesi ve yeni ekonomi için bir strateji geliştirmesi için iki ila üç aya ihtiyacı olacak.

Bu açıklama Sayıştay başkanı Aleksey Kudrin tarafından yapıldı.

Kudrin, "istediğimiz kadar kaynak olmamasına" ve "iş dünyasının çok fazla talebi olmasına" rağmen, hükümetin Rus ekonomisini desteklemek için aldığı hızlı önlemleri "oldukça yeterli" bulduğunu söyledi.

Hükümetin bu konuda çalıştığını bildiğini, yapılan tartışmaya katıldığını, bu yeni kuralların, yeni stratejilerin ve kaynakların yeniden dağıtılmasının gerçekleştirilmesinin iki veya üç ay süreceğini vurguladı.

Yeni bir kalkınma programı oluşturma çalışmaları sürüyor

Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu’nda konuşan Sayıştay Başkanı önümüzdeki üç yıl için yeni bir kalkınma programı oluşturma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Kudrin’e göre, hızlı müdahale tedbirlerinden sonraki adım, en az üç yıllık orta vadeli bir müdahaleye geçiş planı olması gerekiyor.

Kudrin aynı zamanda, her ekonomik sorununun devletin yardımıyla çözülemeyeceğine vurgu yaparak şöyle devam etti: “Maalesef bu koşullarda başka önlemlere veya şirket ve işletmelerin kendi çabalarına ihtiyacımız var. Devlet katılımı ile her şeyi, tüm tazminatları veya tüm kayıpları engellemek imkansızdır. Dolayısıyla burada tekrar ediyorum, işin yeniden yapılandırılması da zorunlu, kesinlikle acı verici ama gerçekleşecek” dedi.

"Rusya'dan ayrılan şirketler satın alınmalı"

Sayıştay başkanı ayrıca özel girişimcilerin Rusya pazarından ayrılan yabancı şirketleri satın almasını da savunuyor. Örnek olarak, Kudrin, Kuzbass'tan bir işadamı olan Alexander Govor tarafından satın alınan McDonald's restoranlarını satın almak için yapılan bir anlaşmayı gösterdi.

Kudrin'e göre devlete ait şirketlerin payı da azaltılmalı ve özel sektörün ekonomideki payı artırılmalıdır.

Özel sektörün, yaptırımları aşmak için hızla fırsatlar bulacağından ve yeni Rus ortakların ikincil yaptırımlara maruz kalmamasını sağlayacak seçenekler arayacağından emin.

Almanya'da Rusya'nın savaş suçlarına soruşturma

 

Rusya-Ukrayna arasındaki müzakereler yeniden mi başlayacak?

 

Çin liderden Batı'nın 'Rusya' yaptırımlarına tepki!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)