HSBC “En İyi Kurumsal İnternet Bankası” seçildi

HSBC, ''Dünya'nın En İyi İnternet Bankaları'' yarışmasında üçüncü kez aynı ödüle layık görüldü...

Global Finance dergisi tarafından 14'üncüsü düzenlenen “Dünyanın En İyi İnternet Bankaları” yarışmasında HSBC, internet bankacılığı alanında üçüncü kez Türkiye’nin “En iyi Kurumsal İnternet Bankası” seçildi.
Her ülkenin “En İyi İnternet Bankası”nın ayrı ayrı duyurulduğu yarışmada Avrupa, Asya, Kuzey Amerika, Latin Amerika, Orta ve Doğu Avrupa ve Orta Doğu ve Afrika bölgelerinde yer alan tüm ülkelerin en iyi internet bankası adayları belirlendi. HSBC, her ülkenin kazananlarının yarıştığı ve sonuçları Kasım ayında New York’ta açıklanacak yarışmada Türkiye’yi temsil edecek.
HSBC Türkiye Kurumsal ve Ticari Bankacılık’tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Virma Sökmen konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Bu ödülü 2010 ve 2011 yıllarından sonra üçüncü defa almaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. HSBC Şirket İnternet Bankacılığı'nı her zaman müşterilerimize katma değer yaratacak şekilde fonksiyonel, kullanışlı ve kendini sürekli yenileyerek ihtiyaçlara cevap veren bir sistem olarak tasarlıyoruz.”
Global Finance dergisi yayımcısı Joseph D. Giarraputo ise ilk tur sonuçlarının açıklanmasından sonra, “İnternet, pek çok müşterinin ve bankanın iş yapış biçimlerini değiştirdi. Bu yıl başvuruda bulunan bankaların internet bankacılığında sergiledikleri gelişmeler, önümüzdeki dönemde bu alanda çok daha fazla ve yeni  gelişmeler olacağının habercisi” ifadelerini kullandı.
Başvuruda bulunan bankalar Global Finance tarafından aşağıdaki kriterlere göre değerlendirildi:
 - Online müşterileri internet bankasına çekme ve sunulan hizmette uygulanan stratejinin ne kadar güçlü olduğu,
 - Müşterilerin web sitesinden sunulan teklifleri kullanmalarını sağlamadaki başarı,
 - Online müşterilerdeki büyüme,
 - Ürünlerin miktarı,
 - İnternet üzerinden gerçekleştirilen faaliyetlerin ölçülebilir yararları,
 - Web sitesinin tasarımı ve fonksiyonelliği.