Haftada 5 saat çalışarak 160 bin dolar kazanıyor

Graham Cochrane tam anlamıyla sıfırdan başladığı müzik işletmesi sayesinde haftada 5 saat çalışarak ayda 160 bin dolarlık pasif gelir elde ediyor. Cochrane bu başarının sırrını 3 ipucuyla açıkladı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Pasif getiriler üzerinden servet edinmek herkesin hayali. Bu hedefi gerçekleştirmek isteyen girişimcilerinse yürümesi gereken uzun bir yol bulunuyor.

Aylık 160 bin dolar pasif geliri sahibi olduğu müzik prodüksiyon şirketi üzerinden elde eden Graham Cochrane CNBC’deki makalesinde kendi tecrübelerini aktardı. 2009 yılında 26 yaşındayken çalıştığı işyerinden çıkarılan ses mühendisi çalışırken ayda 800 ila 1000 dolar arasında kazandığını belirtiyor. Bu süreçte fotoğrafçı olan eşi de 500 dolar ila 1000 dolar arası kazanıyormuş. İşten çıkarıldıkları dönemde tüm birikimlerini tükettiklerini belirten Cochrane çocuk sahibi olduklarında finansal baskıların giderek daha kötü hale geldiğini yazdı.

Girişimcinin hayatını değiştiren şeyse The Recording Revolution isminde bir müzik blogu açmalarıyla başlamış. Cochrane internette var olmanın o dönemde sadece freelence üretim için daha fazla müşteri edinmeye yardımcı olacağını düşündüğünü belirtiyor. İşletmeyi kârlı hale getirmeyi öğrenmesi ise zaman almış. 2022’ye gelindiğinde ise Cochrane internet üzerinden verdiği derslerle ses mühendisi olduğundan çok daha fazla para kazandığını yazdı.

Sadece Record Revolution blogu aylık 40 bin dolar getiri sağlıyor. Cochrane ayrıca müşterilerinin başarıya ulaşması için ne yapması gerektiğini öğreten çevirimiçi koçluk sistemi aracılığıyla da 120 bin dolar aylık brüt getiri elde ettiğini söyledi. 38 yaşında iki işletmesi olan Cochrane artık haftada sadece 5 saat çalışıyor ve vaktinin geri kalanını ailesiyle geçiriyor.

Tutku nasıl işe çevrilir?

Cochrane müzik hakkındaki bildiklerini paylaşmak ve prodüksiyon işletmesine daha fazla müşteri çekmek için bir blog ve YouTube kanalı başlattığını belirtiyor. Girişimci ilk başlarda her hafta internet sitesine üç blog yazısı, YouTube kanalında ise bir video yayınlamış. Farklı kayıt ve düzenleme teknikleri için hızlı, adım adım talimatların yer aldığı içeriklerin yanı sıra müzisyenler ve yapımcılarla ürün incelemeleri ve röportajlar paylaşmış.

Girişimci YouTube’daki ilk yılında günde yaklaşık 60 izlenmeden 2.000 izlenmeye ulaşmış. Kitlesi büyüdükçe para kazanma fırsatları da büyümüş. Cochrane, “Başlangıçta, video sponsorlukları ve reklam geliri ile ayda 200 ila 1.000 dolar arasında kazandım. Bu anlaşmaları yapmak için internet sitesi trafiğimi ve okuyucu demografimi paylaşan bir basın kiti oluşturdum ve kitlemin istediği ürünleri yapan markalara gönderdim. Tanıtımlarımda onlara YouTube videolarım veya blogumdaki banner reklam alanlarım için yer sundum. Ancak 2010'da daha kazançlı bir işin anahtarını buldum: e-kitaplar veya çevrimiçi kurslar gibi, kariyerim boyunca edindiğim değerli becerileri insanlara öğreten kendi dijital ürünlerimi oluşturmak ve başlatmak” ifadeleriyle kaydettiği ilerlemeyi anlatıyor.

160 bin dolarlık pasif gelir

Cochrane Nisan 2010’da müşterilerine Pro Tools kullanımını 45 dolar karşılığında öğreten ilk çevirimiçi kursunu oluşturdu. Girişimci, Pro Tools'un nasıl çalıştığını gösterirken bilgisayar ekranını ve sesini yakalaması için Screenflow adlı bir yazılımı kullandığını belirtiyor.

Kayıt yapmadan önce yazılımın hangi bölümlerini hangi sırayla paylaşmak istediğinin temel bir taslağını yazan Cochrane içeriği kaydetmek için üç ila dört saat harcadığını yazdı. Aboneleri çekmek için bir e-kitap da hazırlayan girişimci ilk online kursumu sattığımda yaklaşık 500 abonesi olduğunu belirtiyor. The Rocording Revolution topluluğu bugünse binlerce çevirimiçi takipçisi ve üyesi bulunuyor. Üyelik fiyatları ise 67 dolardan 397 dolara kadar değişiyor.

Cochrane yazısında, “Ekim 2018'den Eylül 2019'a kadar 1 milyon dolarlık satış gerçekleştirdim. 2021'de, günlük içerik üretmekten uzaklaştıktan sonra, The Record Revolution ayda yaklaşık 40.000 dolar getirdi” ifadelerine yer veriyor.

Daha sonraki süreçte kendisi gibi insanlara tutkularını paraya dönüştürmeyi öğrettiği koçluk programları başlatan girişimci bu alanda oluşturduğu içeriklerden de aylık 120.000 dolar pasif getiri elde ediyor.

Girişimciler için üç tavsiye

İnternet dünyasındaki girişimleriyle hayatı değişen Cochrane başlarda bir müzisyen olmayı hedeflediğini, şimdiyse bu hedefinin insanlara daha kazançlı, esnek ve anlamlı bir hayata ulaşmaları için yardım etmek olarak değiştirdiğini yazdı. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Cochrane girişimci olmak isteyenlere üç önemli ipucu paylaştı:

1. Pasif getiri elde etmek için yeteneklerinizi satın

“Bir hizmet sunarken, daha fazla para kazanmak için çevirebileceğiniz iki ana kadran vardır: daha fazla müşteri almak ve fiyatlarınızı yükseltmek. Ancak bu bir sorun olabilir. Zira bir günde müşterileri heyecanlandırabileceğiniz çok fazla zaman vardır. Fakat sektörünüzde her zaman alabileceğiniz ücretin bir sınırı vardır.

Benim için dönüm noktası, ses karıştırma ve kaydetme bilgimi çevrimiçi bir kursa dönüştürme fikrini edindiğim zamandı. Dijital ürünler satmak pasif bir gelir akışı sağladı ve bir günde freelence çalışan biri olarak normal zamanlı çalıştığımdan çok daha fazla para kazanmamı sağladı.

 

2. İnsanlara sunabileceklerinizin ücretsiz bir örneğini verin

Benim temel inancım, veren insanların başarılı olacağı yönündedir. İşletmemin tüm başarısı, ücret alabildiğim zamanlarda bile en iyi ücretsiz eğitim içeriğini vermem üzerine kuruludur. Bu yüzden bir blogum, YouTube kanalım ve podcast'im var.

Mantıksız görünüyor, ama işte tam da bu yüzden çalışıyor: Dünya çapında ortaya koyduğum her değer zengini içerik, bir Google veya YouTube aramasının gücüyle insanları içine çekmek için bir mıknatıs görevi görüyor. Bu insanların beni keşfetmesi ve benimle güven inşa etmesi için bir yol.

Daha sonra, premium bir ürün sattığımda, bunun için ödeme yapmaya hazır ve istekli olabiliyorlar.

3. Otomatik sistemler oluşturun

Haftada sadece beş saat çalışmak tükenmişliği önlememe yardımcı oluyor ve ailemle daha fazla zaman geçirmemi sağlıyor. Otomatik sistemler devreye almadan bu mümkün olmazdı.

Örneğin, müşterilerle olan pazarlama ve takip iletişimlerimin neredeyse tamamı otomatik e-postalar aracılığıyla gerçekleşir.

İnsanlar içeriğimi bulduklarında, e-posta yoluyla daha özel içeriğe kaydolma seçeneğine sahipler. Bağlantıya geçtikten sonra, otomatik olarak gönderilen düzinelerce önceden yazılmış e-postam var. Bu e-postalar işletme öngörüleri, ipuçları ve teknikler sunar, aynı zamanda en çok hangi ürünlerimden yararlanacaklarını da paylaşır.

E-postalara odaklanmak, sosyal medyada insanların gönderdiği özel mesajlar için saatler harcamadığım anlamına gelir. İçerik ve e-posta otomasyonuna benim için en ağır işleri yapması konusunda izin verdim.”

21 yaşındaki genç ruhunu NFT olarak sattı!

 

Rihanna ve Peter Jackson milyarderler listesinde

 

Kripto milyarderi servetinin %99'unu dağıtacak