BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinRihanna ve Peter Jackson milyarderler listesinde----

Rihanna ve Peter Jackson milyarderler listesinde

Rihanna ve Peter Jackson milyarderler listesinde
06 Nisan 2022 - 10:54 www.finansgundem.com

Şarkılarıyla tüm dünyada ses getiren Rihanna girişimcilik alanında elde ettiği başarılar sayesinde Forbes’un milyarderler listesine girmeyi başardı. Rihanna ülkesi Barbados’un ilk milyarderi olma unvanını kazandı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyaca ünlü pop yıldızı Rihanna ve Yüzüklerin Efendisi filminin yönetmeni Peter Jackson bu yıl içlerinde Kanye West ve Jay-Z gibi isimlerin de bulunduğu Forbes’un milyarderler listesine dahil oldu. Amerikalı iş dünyası dergisi tarafından Salı günü yayınlanan son uluslararası milyarderler listesine Rihanna 1729. sıradan Jackson ise 1929. sıradan girdi.

Rihanna’nın serveti, kozmetik firması Fenty Beauty'nin başarısı sayesinde Forbes tarafından 1,7 milyar dolar (1,4 milyar sterlin) olarak değerlendi. Fransız lüks perakende şirketi LVMH ile ortak olarak sahibi olduğu kozmetik firması Forbes’a göre Rihanna’ya 2020 yılında 550 milyon dolardan fazla getiri sağladı.

Dünyaca ünlü şarkıcı ayrıca Savage x Fenty ismindeki iç çamaşırı firmasının %30’unu da elinde bulunduruyor. Firma 2021 Şubat ayında 1 milyar dolar civarında değerlendi. Şu sıralar rap şarkıcısı ASAP Rocky’den ilk çocuğunu bekleyen 36 yaşındaki şarkıcı, ülkesi Barbados'un da ilk milyarderi unvanına ulaştı.

Başarılı yönetmen Peter Jackson Kasım ayında dijital film efektleri şirketi Weta’nın bir kısmını Unity Software’e 1,6 milyar dolar nakit ve hisse senedi karşılığında satarak milyarder statüsünü kazandı. Şirketin hareket sensörü teknolojileri daha önce Yüzüklerin Efendisi filmindeki kötü karakter Gollum’un ekranda görselleştirilmesi için kullanılmıştı.

Forbes'a göre Jackson'ın dünyaca ünlü film serileri Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit dünya çapında 6 milyar dolar (4,5 milyar sterlin) hasılat elde etti.

1513. sırada yer alan Kanye West’in serveti kârlı moda markaları ve Adidas’la yaptığı çok yıllı için tasarlamak için çok yıllık tasarım anlaşmaları sayesinde 2 milyar dolara ulaştı. Dünyaca ünlü rapçi Jay-Z ise 1,4 milyar dolarlık servetiyle Forbes Milyarderler Listesi’nin 2076.sırasında bulunuyor.

Tesla ve SpaceX’in Kurucusu Elon Musk 219 milyar dolarlık servetiyle listenin ilk sırasında. İkinci sırada ise 179 milyar dolarlık servetiyle Amazon’un kurucusu Jeff Bezos bulunuyor.

Kripto milyarderi servetinin %99'unu dağıtacak

 

Milyarder Bill Ackman daha az konuşacak

 

En zenginler kulübüne bir isim daha katıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)