Fintek şirketinden online içerik üreticilerine özel kart

Fintek start-up şirketi Destream, internette içerik üreten kişilere özel bir banka kartını piyasaya sürecek.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Fintek start-up’ı Destream, internette ve sosyal mecralarda içerik üreten kişilere özel bir kartı piyasaya sürüyor. Şirketten yapılan açıklamada, çeşitli sosyal medya platformlarından içeriklerini sürdürmek için kullanıcı bağışı alan içerik üreticilerinin, bu yeni banka kartıyla ödemelerini yönetmesine imkan tanınacağı söylendi. İçerik üreticileri istedikleri her para biriminde bağış alabilecek ve bu para birimlerine kripto paralar da dahil olacak.

Aynı zamanda çeşitli ödeme yöntemleri de kullanılabilecek. Kart sahipleri, alışverişlerinde %30’a varan ödül para da kazanabilecek. Fintech Futures’ın haberine göre Destream, bankaların genellikle bağışlardan ve platform üyeliklerinden gelen yüksek meblağları engellediğini ve ek evraklar istediğini söyledi. Bu fintek şirketi, online içerik üreticileri için bankaları devreden çıkarmayı ve blogger’ların ve içerik üreticilerinin paralarına daha kolay erişim sağlayabilmesini hedefliyor.

Destream CEO’su Tachat Igityan yeni kart ürününün, kullanıcıların online platformlardan gelen bağışlarına daha kolay erişebilmesine ve hesaplarından çekebilmesine imkan tanıyacağını söylüyor. Igityan, “bankalar muhafazakar olabilir ve her zaman bağış kavramını anlayamayabilir. Bu da blogger’ların ve içerik üreticilerinin hesaplarına erişmesini zorlaştırır” açıklamasında bulundu.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre yeni banka kartı için şimdi ön sipariş süreci yürütülüyor ve 2022’nin üçüncü çeyreğinde Destream kullanıcılarıyla buluşturulması hedefleniyor. 2019 yılında kurulan Destream platformunun, şimdi 33 binin üzerinde kullanıcısı bulunuyor. Şirketin müşterilerinin hesaplarına bu zamana kadar 4 milyon euronun üzerinde bağış geldi.

Goldman’dan Asya bankalarına Bitcoin uyarısı

 

Aktivist yatırımcı Vodafone’da fırtına mı başlatacak?

 

Bitcoin yükselişe geçti