Dev emlak şirketinden ofise dönüş teşvikleri

Avrupa’nın en büyük ofis sahiplerinden Nuveen Real Estate BNP Paribas’la birlike operasyon platformu oluşturuyor. Kiracıların daha fazla esneklik ve çalışanlar için ek hizmetler talep etmesi bekleniyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avrupa’nın en büyük ofis sahiplerinden biri olan Nuveen Real Estate isimli şirketin, pandemi sonrasında ofislerin ayakta kalabilmesini sağlamak için bir çözümü var: Yan haklar. İngiltere ve Avrupa’da 7 milyar euro değerinde ofis gayrimenkulu bulunan Nuveen Real Estate, şirketlere ofis görevlilerinden, spor salonlarına birçok teklifte bulunacak. Şirketin amacı ise pandemide yaygınlaşan uzaktan çalışma modeliyle birlikte boş kalan ofis binalarının yeniden dolmasını sağlamak.

Bu hedefi gerçekleştirmek için ise şirket Fransız bankası BNP Paribas’la birlikte bir ofis operasyon platformu oluşturdu. Platform, emlak şirketinin müşterisi olan şirketlerle ilişkilerini yeniden inşa etmesini sağlamak amacıyla tasarlandı. Nuveen şirketlerin ofis alanı kiralama stratejilerinin alt üst olduğunun ve uzun süreli kontratların döneminin geride kaldığının farkında.

finansgundem.com'un derlemesine göre, ofis alanı çözümleri sunan WeWork’ün yükselişi ise şirketlerin emlak şirketleri tarafından karşılanamayan esneklik ve çalışanlar için ek hizmetler gibi taleplerinin altını çizdi. Bu değişim ise pandemi döneminde hız kazandı. Avrupa Ofisleri Başkanı Nick Deacon, “açık konuşmak gerekirse mülk sahibi ve kiracı kelimeleri eski moda. Gayrimenkullerimiz var ve şirketler bizim müşterilerimiz. Bir zihniyet değişimi gerekiyor” dedi.

Açıklamasının devamında, “WeWork’ün binalarından birine girdiğinizle neler elde edeceğinizi biliyorsunuz: Esneklik, havalı bir mekan ve bira. Biz de müşterilerimize neler istediklerini soracağız ve taleplere yanıt vereceğiz” ifadelerini kullandı. BNP Paribas’ın emlak kolu, Nuveen’in binalarını kiralayan şirketlerle olan ilişkilerde emlak şirketinin yüzü olarak rol oynayacak. Aynı zamanda hizmetlerden de sorumlu olacak.

Bloomberg’in haberine göre, bu hamle ise varlık yöneticilerinin tercih ettiği geleneksel taşeron gayrimenkul yönetimi anlaşmalarının oldukça ötesinde. Geleneksel anlaşmalar genellikle, elektriklerin kesilmemesi ve ofis alanlarının temizliğini kapsıyor. Yeni platform Londra’da yer alan Devonshire Square ofis binasını WeWork’ten devralacak.

New York merkezli şirket daha önce binanın tamamını yönetiyordu ancak şimdi pandemi döneminde tadilatı gerçekleşen alanın bir kısmından sorumlu olacak. Nuveen Teachers Insurance & Annuity Association of America’nın varlık yönetimi birimi olarak faaliyet gösteriyor. Şirketin emlak biriminin yönetimi altında 133 milyar doların üzerinde varlık bulunuyor.

Normalleşme tarihi belli oldu: 1 Temmuz

 

ECB'den bankalara iklim krizi uyarısı

 

İnternet şirketi lisans için banka satın alıyor