BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem ECB'den bankalara iklim krizi uyarısı ----

ECB'den bankalara iklim krizi uyarısı

 ECB'den bankalara iklim krizi uyarısı
29 Nisan 2021 - 14:45 www.finansgundem.com

Euro bölgesindeki bankalara risk yönetimi süreçlerine iklimle ilgili hedefleri dahil etmeleri gerektiği uyarısında bulunan Avrupa Merkez Bankası, "Bankalar, iklim risklerini ele alış şekillerinde önemli iyileştirmeler yapmalı" çağrısında bulundu.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Frank Elderson, euro bölgesindeki bankaların halen risk yönetimi süreçlerine iklimle ilgili hedefleri dahil etmediğini ve bu konuda önemli iyileştirmeler yapmalarının gerektiğini söyledi.

Elderson, “Euro bölgesindeki bankalar iklim ile ilişkili ve çevresel riskleri yönetme kapasitelerinde önemli iyileştirmeler yapmalı ve bu risklerin aralarında kredi, piyasa, operasyonel ve likidite risklerinin de bulunduğu diğer risklere yol açabileceğini kabullenmeye başlamalı” dedi.

Elderson ECB’nin risklerin yönetimi konusundaki beklentilerini formüle dönüştürmeden önce bu konuda düzenleyici kurumların alacağı kararları beklemek zorunda olmadığını ve bankanın diğer bankaların düzenli denetimlerinde bu konuyu da ele alacağını sözlerine ekledi.

ECB'nin varlık alımları arttı

 

ECB üyesi Villeroy: İklim riskleri gözden geçirilmelidir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)