Ana SayfaPara PiyasaYüksek kur hangi şirketleri etkiliyor---

Yüksek kur hangi şirketleri etkiliyor

1 / 6
Yüksek kur hangi şirketleri etkiliyor
20 Ekim 2014 - 14:49 www.finansgundem.com

Jeopolitik riskler, yurtiçindeki yansı­maları ve dış piyasalardaki görünüm­le beraber doların ateşinin yeniden çıktığı bir ortamdan geçtiğimiz her­kesin malumu. 2015 yılının ortaların­da FED'in faizleri artırarak sıkı para politikasına geçmesi piyasalar tara­fından beklenirken, doların küresel anlamda değer kazanması yurtiçinde de kurlarda yukarı yönlü hareketlerin sertleşmesine yol açıyor. Hafta içinde 2,26'ları gören dolar/TL'nin BİST'e et­kisi de negatif oluyor.

Mustafa Gündoğdu’nun Ekonomist Dergisi’ndeki haberine göre BİST'in gevşe­me yaşadığı bir ortamda özellikle dör­düncü çeyrek bilançolarında etkisi hissedilecek yüksek kurun ihracatçı şirketlere yaraması beklenirken, dö­viz açığı yüksek olan şirketlerin de bu konjonktürde negatif bir etkiye ma­ruz kalacağı öngörülüyor. Fakat dü­şük Euro da ihracatçı şirketler için bir diğer soru işareti.

Tüm bunların yanında Brent pet­rolün varil fiyatında son dört ayda 115 dolar seviyelerinden 83 dolar seviye­lerine doğru sert bir iniş gözlenmesi de söz konusu. Bu durum petrol ihraç eden ülkelerin aleyhine bir gelişme olurken, uzmanlar Türkiye gibi enerjide dışa bağımlı ülkelerin ise lehine olduğunu dile getiriyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster