Ana SayfaPara PiyasaHSBC Yatırım: Yükseliş hız kese de sürer---

HSBC Yatırım: Yükseliş hız kese de sürer

1 / 11
HSBC Yatırım: Yükseliş hız kese de sürer
15 Nisan 2014 - 01:02 www.finansgundem.com

Piyasalar, seçimlerin ardından hız kaybetmese de yoluna devam ediyor. Seçim öncesinde yabancı alımlarıyla borsada başlayan yükseliş hareketi, seçim sonrasında yerli yatırımcıların katılımıyla devam ediyor. Bunun yanında dolar/TL 2,10 desteğine, gösterge faiz yüzde 10 seviyesinin altına gerilemiş durumda. Ekonomist’ten Mustafa Gündoğdu, bu kritik dönemde yaşananları ve bundan sonraki beklentileri HSBC Yatırım ekibiyle konuştu.

Yıl sonunda büyümenin yüzde 2-3 arasında olmasının beklendiği bir ortamda, HSBC Yatırım, beklentisini yüzde 2,2 olarak belirliyor. Piyasaların Türkiye’de görmek istediği hikayenin ‘yeniden dengelenme’ olduğunu söyleyen HSBC Yatırım ekibi, bu bağlamda da Türkiye’nin büyümeden biraz feragat etmesi gerektiğini vurguluyor. Böylesi bir ortamın, ekonomi biraz daha yavaş büyüdüğü için hem enflasyon tarafında bir düzelme olması hem de cari açığın bir miktar geriye gelmesi için en önemli şart olduğunu kaydediyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster