BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD hisselerinde sert düşüş----

ABD hisselerinde sert düşüş

ABD hisselerinde sert düşüş
26 Mayıs 2015 - 19:29 www.finansgundem.com

ABD hisseleri son veriler ile oluşan ekonomik görünüm doğrultusunda gevşedi ve 3 haftanın en büyük düşüşünü kaydetti

ABD hisseleri beklenenden iyi gelen ekonomik veriler ve Fed’in faiz artırımına olumlu yaklaşan tutumu doğrultusunda tutunduğu seviyelerden gevşedi ve 3 haftanın en büyük düşüşünü kaydetti.

Enerji ve hammade firmalarına ilişkin hisseler doların yükselişi ile geri çekilirken, Apple Inc. ve Intel Corp. teknoloji hisselerinin düşüşüne öncülük etti. Hewlett-Packard Co. ise yüzde 3.5 düştü.

Charter Communications Inc. şirketinin kablo üreticisi Time Warner Cable Inc.’i 55 milyar dolar vererek satın alacağını duyurması ile yüzde 4.3 artış kaydetti.

Standard & Poor’s 500 Endeksi yüzde 0.9 düştü ve New York saati ile 11:42’de 2,107.54 puana geriledi. Endeks son 3 haftayı yükseliş ile tamamlamıştı. Dow Jones endeksi yüzde 1 düşüş ile 18,059.39 puana geldi. Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 1.1 düştü.

Philadelphia Trust Co.  yatırımlar müdürü Richard Sichel, “Fed tartışmaları etkisini koruyor. Dolar güçleniyor, elinizde olumlu sayılabilecek birkaç veri de var; dolayısıyla ekonomi toparlanıyor gibi görünüyor. Bu görünüm piyasaların aleyhine gelişecektir” diye görüş bildirdi.

Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer faiz tartışması hakkında “Süreci tarihler üzerinden değil veriler üzerinden değerlendiriyoruz. İlk adım oldukça önemli ve bu konuda yanlış hareket etmek istemiyoruz” şeklinde görüş bildirmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)