BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaŞirket HaberleriZiraat Leasing kredi sözleşmesi imzaladı----

Ziraat Leasing kredi sözleşmesi imzaladı

Ziraat Leasing kredi sözleşmesi imzaladı
02 Temmuz 2013 - 10:26 www.finansgundem.com

Ziraat Leasing, BOFA Londra Şubesi ile 75 milyon dolarlık kredi sözleşmesi imzaladı

Ziraat Leasing, Bank of America N.A. Londra Şubesi ile tamamı 2013 yılında kullanılmak üzere 75 milyon ABD Doları tutarında kredi sözleşmesi imzaladı.
ABD Doları ve Avro olmak üzere iki ayrı döviz cinsinden kullanılabilecek olan kredinin vadesi 3 yıl, maliyeti ise Libor+%2,67 olarak belirlendi. Kredi, Ziraat Leasing’in sağlam büyüme stratejisi paralelinde müşterilerinin yatırımları için gereken finansman ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacak.
Kredi, aynı zamanda Bank of America’nın Türk Finansal Kiralama sektörüne sağladığı ilk kaynak olma özelliğini taşıyor.  Ziraat Leasing Genel Müdür Vekili Mehmet Tevfik Can, imzalanan kredi sözleşmesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, son zamanlarda dünya ekonomilerinde artmakta olan belirsizliklere ve paradigma değişimine rağmen, bu kredi işleminin başarıyla tamamlanmasının Ziraat Leasing’in güçlü yapısının bir göstergesi olduğunu belirtti.
 Mehmet Tevfik Can, “Küresel ekonomiler ve sermaye piyasalarının ciddi bir belirsizlik sürecinden geçtiği bir dönemi yaşıyoruz. Stratejik odağını sektörün lideri olmaya çeviren şirketimiz, çok çeşitli fonlama alternatiflerini etkin bir şekilde kullanıyor. Bank of America gibi global bir kurumdan, özellikle bu dönemde sağlanan kredi ile, uluslararası finansal kurumların şirketimize göstermiş olduğu güveni bir kez daha kanıtlamış olduk. Bu kaynağı özellikle KOBİ’lerin yatırım projelerinin finansmanında kullanarak ülkemiz ekonomisine olumlu katkı yapmayı amaçlıyoruz,” değerlendirmesinde bulundu.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)