BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC'den tarihinde bir ilk! O ülkeye giriyor----

HSBC'den tarihinde bir ilk! O ülkeye giriyor

HSBC'den tarihinde bir ilk! O ülkeye giriyor
05 Aralık 2016 - 15:21 www.finansgundem.com

HSBC bugün bir açıklama yaptı ve tarihte bir ilk olarak, Çin'de kredi kartı dağıtımına başlayacaklarını duyurdu

FINANSGUNDEM.COM /DIŞ HABERLER

Dünyaca ünlü HSBC, zaten Çin'de bir süredir banka ve mortgage çalışmaları sürdürüyordu fakat şahsa özel kredi kartı sunmuyordu. Planlamalara göre 2017'nin ilk yarısından itibaren deneme esasına göre kişisel krediler sunulmaya başlanacak.

HSBC'nin Asya-Pasifik bölgesindeki yöneticisi Kevin Martin de konuya dair açıklama yaparken, 'Kesinlikle Çin'de önemli bir oyuncu olma planımız var' ifadelerini kullandı. Banka, kısa vadede kullanıcılara üç milyon kadar kredi kartı vermeyi planlıyor.

Albert Chan de durumla alakalı konuşurken, 'Genel anlamda Çin'de kredi kartlarına talep hâlâ büyüyor ve araştırmalarımıza göre ülkenin büyük bir kısmında kredi kartı bulunmuyor'.

HSBC'ye göre Çin'deki yeni kredi kartı sahipleri kart servislerine WeChat, Alipay ve UnionPay gibi uygulamalar vasıtasıyla erişecekler. Çin'de bugüne kadar kredi kartı servisi sunan diğer yabancı bankalar Citi ve Bank of East Asia'ydı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)