BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDünya altınla fakirleşti----

Dünya altınla fakirleşti

Dünya altınla fakirleşti
17 Nisan 2013 - 07:51 www.finansgundem.com

Küresel piyasaları sallayan altındaki tarihi düşüşün arkasından hedge fonlar çıktı

Altın fiyatlarında yaşanan küresel türbülansın arkasında hedge fonlar çıktı. Son 30 yılın en sert düşüşünü iki günde yaşayan altındaki depremin merkez üssünün ABD olduğu belirlendi. Hedge fonların domine ettiği piyasadaki spekülatif hareketler dikkat çekiyor. Bu fonlar son bir haftada kasasındaki altın miktarını eritti. Fonlar ayrıca 9 Nisan'da opsiyonlarındaki 20 milyon onsluk pozisyonu dün itibarıyla dörtte üç düşürerek 5.6 milyona indirdi. Konuyla ilgili 5 hedge fonun adı geçiyor.
HEPSİ ABD MERKEZLİ
Bunlar arasında Barrick Gold Corporation, Goldcorp Inc, SPDR Gold Trust, Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc. ve Newmont Mining Corp var. Sadece cuma günü 9 milyon onsluk işlem gerçekleştirildi. Piyasada altın fiyatlarının nerede duracağı merak ediliyor.
DÜNYA BİR HAFTADA 217 MİLYAR $ FAKİRLEŞTİ
Özelikle merkez bankalarının alımlarıyla 43 yılın en yüksek seviyesine gelen altın rezervleri de geçtiğimiz günlerde yaşanan sert düşüşten etkilendi. 31 bin 694 ton altını bulunan dünya ülkeleri 217 milyar 262 milyon dolarlık kayıp yaşadı. Dünya genelinde rezervler 1 trilyon 611 milyar dolardan 1 trilyon 393 milyara geriledi. En büyük zararı 8 bin 113 tonla ABD gördü.
 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Halil17 Nisan 2013 09:02

    Altının düşmesi Fakirleşmek parasını altına yatıranlar adına ya parası olmayıp altın alamayanlar neydi ne oldu fakirdi zengin mi yükselmiş düşmüş ne fark eder.