BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAmaç ülkeyi batırmak!----

Amaç ülkeyi batırmak!

Amaç ülkeyi batırmak!
06 Nisan 2015 - 08:00 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak muhalefetin seçim vaadlerini sert sözlerde eleştirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak Sabah gazetesindeki köşesinde bugün seçime sayılı günler kala siyasilerin vaadlerini ve yapılanları kaleme aldı. Albayrak, iktidar için kalıcı ve uzun vadeli adımlarla siyaset yapmaya devam ediyor ifadesini kullandı.
Albayrak Kemal Kılıçdaroğlu'nun emekliler ile ilgili vaatlerini isim vermeden şöyle eleştirdi, " Malum siyasetçilerin 90'lardaki vaatleri gibi bol keseden ver ne olacak" aklını yeniden kılavuz edinenlerin ülkeyi sürüklemeye çalıştıkları uçurumun herkes farkındadır. Amacın kendi menfaatleri doğrultusunda günü kurtarıp ülkenin batırılması ise, artık halkın bunlara karnı tok. Haberiniz olsun... " dedi. İşte Albayrak'ın o yazısı;

Büyüme konusu bugünlerde gene gündemde. Bir kez daha ülkenin büyümesi yönünde irade ortaya koyanlarla, istemeyenler arasındaki mücadele ibretle seyrediliyor. Maalesef geçen yıl yaşananlara bağlı söylediklerimiz bir kez daha gerçekleşti ve inşaallah bundan sonra gerekli dersler ve tedbirler alınacaktır.

Büyümenin nüfus ve üretim merkezli iki temel dinamiği var. Türkiye ise yavaşlama eğiliminde olsa da artan nüfusuyla birlikte üretim artışına dayalı bir ekonomi stratejisi izlemektedir. Zaten bu bir zarurettir ve son yıllardaki başarı hikâyesinin arkasında da bu yatmaktadır.

Bu hafta açıklanan ekonomi paketini önemli buluyoruz. Yatırımlara vergi indiriminden sigorta prim desteğine, vadeli ithalattaki KKDF'den Ar-Ge faaliyetlerine yeni destek ve katkılara, Hazine destekli Kredi Garanti Fonu hacminin artırılmasına ve kapsamına imalatçı KOBİ'ler ile Kadın Girişimciler'in eklenmesine kadar ekonomik büyüme açısından yine birçok farklı noktayı düzenleyen bir paket oldu.

Burada en önemli hususlardan birinin KOBİ'lerin finansmana erişiminin kolaylaştırılması noktasında yapılacak düzenlemeler olduğunu düşünüyoruz.

Nitekim bu zamana kadar büyümenin dinamosu olan KOBİ'lerin güncel problemlerinin başında, yeni bir atılım için gerekli olan sermaye ve finansman ihtiyacı gelmektedir.
Sonuç olarak, en sevindirici olanın iktidarın ilk günden beri günlük yahut palyatif çözümlerden ziyade ülkenin menfaatleri doğrultusunda kalıcı ve uzun vadeli adımlarla siyaset yapmaya devam ediyor olmasıdır. Yoksa birilerinin "Malum siyasetçilerin 90'lardaki vaatleri gibi bol keseden ver ne olacak" aklını yeniden kılavuz edinenlerin ülkeyi sürüklemeye çalıştıkları uçurumun herkes farkındadır. Amacın kendi menfaatleri doğrultusunda günü kurtarıp ülkenin batırılması ise, artık halkın bunlara karnı tok. Haberiniz olsun...
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ŞAKŞUKA.07 Nisan 2015 23:25

    Vatandaş emekliler olarak sayın KILIÇTAROĞLUNUN yanında boy göstereceğiz bizler burada ne sağ tarafı nede sol tarafı destekler diye bir niyetimiz yok bizlere sözveren bir lider hemde NOTER huzurunda onaylatmış bir haberin tabiki paşinden gideceğiz vede onları destekleyeceğiz bakın kılıçtaroğlu ben en düşük mekliye 1500tl maaş vereceğim diyince başbakan davutoğluda göstermelik seyyanen 100 tl binliranın altında maaş alanlara vereceğim dedi alın bu paralarlan sizler geçinin sandıkta hesaplaşacağız bunuda unutmayın ne ektiysenin sandıktada onu biçeceksiniz dikket dinde yalakalarınız bir başka partiye gitmesin.çünki sizlere dürüst yaramıyor sizlere yüzü gözü dönen kıvıran yalan söyleyen insanlar lazım bizde bunlar olmadığından dolayı bu sefer başka kapıya.

  • maraba06 Nisan 2015 11:40

    12.000 TL Lik klozete tuvaletini yapanlar bu ülkenin için etti. git buna isyan et...

  • TUZ 06 Nisan 2015 11:12

    tuzu kuru olan ne bilsin emeklinin derdini,damat beyde konuşmuş sonunda ülke batarmış ,ülke batarsa siz yinede batmazsınız nasılsa tuzunuz kuru size bi şey olmaz damat bey merak etme

  • tusem06 Nisan 2015 11:10

    emekliye verilecek 3 kuruş ile bu ülke batacaksa bırakın batsın sizde kurtulun bizde kurtulalım.

  • sütçü bilo06 Nisan 2015 10:56

    ne batırmak istiyorlar ki?

  • tüpçü kazım06 Nisan 2015 10:55

    Hee valla birileri batırmak istiyor

  • sözcü06 Nisan 2015 10:01

    halkın da sana karnı tok :)

  • Vatandaş06 Nisan 2015 08:56

    Saray'a 5 milyar TL gömerken ülke batmıyorda, emekliye maaş verilince mi batıyor. Yazıklar olsun size, insanları yoksulluğa alıştırıyorsunuz..