BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD ve Çin'den blokzincir ticareti----

ABD ve Çin'den blokzincir ticareti

ABD ve Çin'den blokzincir ticareti
22 Ocak 2018 - 17:31 www.finansgundem.com

Bitcoin ve diğer kriptoparaların temelini oluşturan ancak para piyasalarındaki hareketlilik nedeniyle gölgede kalan blokzincir teknolojisi ilk kez tam kapsamlı bir ürün ticaretinde kullanıldı

ABD'li gıda devi Louis Dreyfus ve Çin merkezli tüketici ürünleri şirketi Shandong Bohi arasında; ve ING Bank, Societe Generale ve ABN Amro Bankası'nın katılımıyla gerçekleşen yapılan soya fasulyesi ticaretinde ilk kez kripto para ve blockchain teknolojisi kullanıldı.

60 bin tonluk soya fasülyesi ticaretinin gerçekleştirildiği anlaşmada kullanılan blokzincir teknolojisiyle ilgili Louis Dreyfus şirketinin Küresel Ticari Operasyonlar direktörü Robert Serpollet, "Kayda değer verimlilik kazanımları oldu, beklentimizin çok ötesindeydi." dedi.

Yapılan açıklamada blokzincir teknolojisi sayesinde belge ve veri süreçlerinde harcanan zamandan çok büyük tasarruf edildiğini ve işlemleri alışılageldik yöntemlerin gerektiği sürenin beşte birinde halledildiği belirtildi.

ING yetkililerinden Anthony van Vliet de yüksek hacimle ve düşük marjda gerçekleşen bu gibi ticari faaliyetlerde maliyet tasarrufunun çok önemli olduğunu ve blokzincir sayesinde maliyetlerde önemli bir düşüş sağlandığının altını çizdi. Vliet, daha önceki testlerde, petrol ticaretindeki maliyetlerin blokzincir sayesinde yüzde 25-30 oranında azaltıldığını da hatırlattı. (Haberturk.com)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)