Ana SayfaBankacılıkBankalardan KOBİ'lere özel yayın---

Bankalardan KOBİ'lere özel yayın

1 / 4
Bankalardan KOBİ'lere özel yayın
14 Ağustos 2017 - 12:37 www.finansgundem.com

Bankalar artık KOBİ'lere özel interaktif eğitim ve bilgi paylaşımı platformları kuruyor. Bazıları web TV, bazıları ise Instagram, Facebook, Twitter, Youtube, Linkedln üzerinden yayın yapıyor. Bunlardan yararlanmak için banka müşterisi olmak da şart değil...

Ekonominin can damarı KOBİ'ler her dönem bankacılık sektörünün odak noktası oldu. Son yıllarda bankalar KOBİ'lere özel hizmet ve ürün çıkartmak için adeta yarış yapıyor. Bankacılık sektöründe şimdilerin modası ise yine bu kesime özel interaktif eğitim ve bilgi platformları kurmak. Başka bir deyişle yeni rekabet alanı KOBİ'lere özel, 7/24 yayın yapmak... Bazı bankalar KOBİ'lere yönelik özel web televizyon kanalları kurarken, bazıları Instagram, Facebook, Twitter, Youtube, Linkedln üzerinden, kimisi ise internet siteleri üzerinden KOBİ müşterilerine interaktif hizmet sunar hale geldi. 

Çok zengin içerikli bu platformlar sayesinde KOBİ'ler diledikleri saatte ve yerden sektörlerine özel bilgi alıp eğitimlere katılabiliyor hatta sorularına anında yanıt alabiliyorlar. Platformlarda danışmanlık hizmeti de veriliyor. KOBİ'ler en çok zorlandıkları vergi ve hukuk konularında uzmanlara danışabiliyor. Ayrıca ihracat, ithalat, üretim, Türkçe ve İngilizce firma tanıtım sunumları hazırlamak gibi yüzlerce başlık altında spesifik bilgi akışı ve satış artırıcı bilgi ve destekleri de bu kaynaklardan elde edebiliyorlar. 

MÜŞTERİ OLMAK GEREKMİYOR

Bu platformlardan yararlanmak için o bankanın müşterisi olmanız gerekmiyor. Bankalar sisteme kaydolan herkese bu bilgi akışını sağlıyor. Bugün halen TEB, Iş Bankası Yapı Kredi kurdukları platformlar kanalıyla müşterilerine yoğun bilgi akışı sunuyor. Bunlar içerisinde TEB, İş Bankası ve Yapı Kredi ise KOBİ'lere kendi sektörleri özelinde özel yayın yapıp bilgilendirme sağlıyor. 

İZLEYİCİ SAYISI MİLYONU AŞTI

Yoğun ilgi gören bu platformlarda izleyici sayısı ise milyonları aşmış durumda. Örneğin, Türkiye'nin ilk KOBI platformu olan TEB KOBI TV'yi 2016 yılında ayda 1.5 milyonu aşkın, yıl toplamında ise 17.5 milyon kişi izledi. Yapı Kredi'nin platformu ise bugün itibariyle 20 bin KOBİ'ye hizmet sağlıyor, 2009 yılında kurulan İş Bankası'nın İŞTE KOBI sitesine ise bugüne kadar 8 milyon tekil kullanıcı, 10 milyonun üzerinde ziyaret gerçekleştirmiş durumda.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster