Ana SayfaRöportajlarİki koçtan ‘limitsiz’ hayatın yolları---

İki koçtan ‘limitsiz’ hayatın yolları

10 / 12
İki koçtan ‘limitsiz’ hayatın yolları
06 Mart 2017 - 10:59 www.finansgundem.com

BANKACILIK VE MÜHEHDİSLİKTEN KOÇLUĞA...

Biraz da Limitsiz Koçluk’tan bahsedelim. Diğer koçlardan farkınız nedir? 

Zeynep Yetkin Yılmaz: Limitsiz Koçluk bizim markamız. Bununla tanınıyoruz. Limitsiz Koçluk doğalı üç yıl oldu. Neden limitsiz diyeceksiniz biz logomuzda limit ve sizi ayrı ayrı yazıyoruz. Aslında koçluk bir döngü bazen aslında limiti biz kendi kendimize koyabiliyoruz. Onun için hem limitsiz olmak ve danışanlarımızı keşfetmeye götürmek hem de kendimizi fark etmek amacımız. 2013 yılında aslında Deniz ile bir araya geldik. Koçluk okulunda tanıştık.

Daha önce ne yapıyordunuz?  

Zeynep Yetkin Yılmaz: Daha önceki kurumsal hayatımda bankacılık yaptım 13 sene kadar. Kurumsal bankacılıkta çalıştım ve yöneticilik yaptım. O dönemde bankada eğitmenlik yapmaya başlamıştım, aslında kişilerin hayatlarına daha fazla dokunabilmek ve o değişime aracılık etmenin bana çok keyif verdiğini farkettim. Öğrenmek beni çok besliyor ve öğrendiklerimi de bir şekilde paylaşmak istiyorum. Bu yüzden radikal bir kararla bankadaki çalışma hayatıma son verdim. Garanti ve HSBC Bank’ta çalıştım. 2012 yılında ayrıldım. Koçluk almaya başladığımda koç olmak yoktu. Ancak koçluk alarak bu yola girdim çünkü biraz da ön yargılıydım koçluk ile ilgili. Koçluk bende öyle bir değişime sebep oldu ki “ bunu yapsam ne kadar güzel olur” dedim. Deniz ile hayallerimizde burada kesişti.

Deniz Hüsrev: Benim hikâyem biraz daha farklı… Kurumsal iş hayatım mühendislik, stratejik planlama ve danışmanlık alanlarındaydı. Endüstri mühendisiyim. Hem Amerika, hem de Türkiye’de çalıştım. Üniversiteyi Amerika’da okudum. Sonrasında havacılık sektöründe işe başladım. Türkiye’ye geldiğimde bir süre Pegasus ile çalıştım. Daha sonra sektör değiştirdim. Eczacıbaşı Yapı Grubunda stratejik planlamada çalıştım. 2013 yılında kurumsal hayatı bıraktım ve mühendis olduğum için çok benzer bir şekilde “bu koçlukta neymiş” diyordum. Daha sonra kendimde deneyimledikten sonra dönüşüm başladı. Bende deneyeyim bir koçluk eğitimi alayım dedim ve sonrasında büyük bir tutku olarak devam etti.

Bu yolculuğa birlikte mi başladınız ayrı ayrı mı? 

Zeynep Yetkin Yılmaz: Birlikte başladık aslında bu yolculuğa. Bireysel koçluğa başladık çünkü akreditasyon sürecinde yapmak zorundasınız. Çünkü bu yapılarak öğrenilen bir iş... Hayallerimiz de çok örtüştü Deniz ile. İkimizde samimiyet, özgürlük ve yaratıcılık değerlerimizi çok ön plana çıkartarak bir iş yapmak istiyorduk. Farkımız ise eğitimlerde ikimiz eş liderlik yapıyoruz. Türkiye’de ise bu bir kişinin eğitim vermesi ile olur. Bundan ise şöyle yararlanıyoruz: Kurumsal hayattaki geçmişlerimiz çok farklı birimiz finansçı birimiz mühendisiz. Bu tecrübelerimizde kurumlarla çalışırken çok değerli... Kişilerin ne yaptığını iyice anlamamız gerekiyor ki onlara koçluk yapabilelim. Burada bir farkımız var. Eğitimleri yepyeni bir şekilde tasarlıyoruz. İşin içinde pozitif psikoloji, doğaçlama var, takım koçluğu teknikleri var onun için minimum teori maksimum uygulama ve interaktive olarak tasarlıyoruz. Çok büyük bir fark bu…

Deniz Hüsrev: Sadece iş hayatlarına değil özel hayatlarına ve bireysel hayatlarına da dokunan taahhütlerle ayrılmalarını destekliyoruz. Ve hep bir harekete geçme eylemi sözü almaya çalışıyoruz. Pratik olmasını istiyoruz. İnsan kaynaklarıyla görüşüyoruz, program tasarlıyorsak yönetimle ayrı görüşüyoruz. O kurumun vizyonu ne, gerçekten ne istiyorlar ve en son noktada mutlaka katılımcılardan bir fikir alıyoruz. Çünkü eğer fayda görmüyorlarsa uygulamıyorlar.

Bazen aslında kişilerin söylemediklerini de duymak, davranışlarından, hal ve tavırlarından ne demek istediklerini aslında duymak önemli çünkü, kurumlara zaman zaman kendimizi çok rahat ifade edemiyoruz. Korkularımız ve endişelerimiz olabiliyor. Onu duyduktan sonra ona göre tasarlıyoruz. Birçok kurum küçülmeye gidiyor, belki kişinin en yakın arkadaşı işten çıkartılıyor o yüzden bunları duyabilmek çok değerli orada.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ada Mercan07 Mart 2017 23:01

    Ayrıca navigasyon aplikasyonları yokken adresi sora sora bulmuyor muyduk? Yüreğimizin götürdüğü yere mi gidiyorduk? Eleştiri güzeldir, içi doluysa. Yapıcı eleştiri diye bir kavram da vardır üstelik, tadından yenmez. Ama “boş beleş adam” gibi gayet sert bir üslubu kullanırken insan iki kez düşünmeli, bu sözün karşısındakini nasıl etkileyebileceğini göremiyorsa da “kim bilir belki de bireysel koçluk almalı”. Böyle böyle birbirine saygılı insanlardan oluşan bir toplum olabiliriz. Benimki de hayal işte. Son olarak, iyi bir koç, iyi bir yol arkadaşıdır. Yol arkadaşları güzeldir, insana yalnız olmadığını, her koşulda “birlikte” de var olabileceğimizi gösterir. Çok başarılı bir röportaj… Limitsiz Koçluk ailesinin de yolu açık olsun :)

  • Ada Mercan07 Mart 2017 23:00

    Öncelikle koç değilim ama hem bireysel hem de kurumsal alanda koçluk yapan pek çok danışman tanıyorum. Her meslekte alanında iyi ve kötü isimler vardır. Eleştiri şarjörünü boşaltırken buna dikkat etmeliyiz. Doktora gitmeden önce internetten hastalığımıza teşhis koyup, aman bu doktor da reçeteye yazıyor da sanki ben bilmiyorum mu diyoruz? Ya da bir marangoza masa yaptırırken, usta ille meşeden yap o masayı, sen gel beni dinle mi diyoruz? Ha belki diyoruz da iyi mi yapıyoruz? Dertsiz meslek yoktur, çünkü hepsinde insan faktörü vardır. İnsanız, konuşmayı severiz, her konuyu da pek bir biliriz ama komik duruma düştüğümüzü nedense görmeyiz. Belirli lisanslara sahip, bu konuda eğitim almış koçları, kişisel gelişim kitapları okuyup ahkam kesenlerle bir tutmayalım. Böyle bir meslek neden var oldu, ona bir bakalım. Demek ki bir ihtiyaç var, demek ki bir şeyleri göremiyoruz, harekete geçerken zorlanıyoruz ve destek almak istiyoruz. Bunun nesi kötü olabilir?

  • Boşvere Gider07 Mart 2017 15:17

    Boşver denen adamın dünyadan haberi yok.

  • Boşver adımı06 Mart 2017 14:40

    Dünyanın en gereksiz, ama en dertsiz mesliği bu olsa gerek. Yaşam koçu geçinen kişilerin eğitimlerine de katıldık. İnternetten al birkaç ilginç laf, ardından ortaya karışık birkaç değişik hikaye, son rotuşta da bir iki kitaptan alıntı yaptınmı olay biter. Yaşam koçu adı altında bahsedilen olay, bana kalırsa bilgi, tecrübe ve başarılarıyla örnek olmuş kişilerin ecrübelerinden faydalanmaktır. Bizde nerde boş beleş adam var, kolay yoldan para kazanmak için "koç" olup zengin yoluyorlar.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster