Ana SayfaBankacılıkKredilerde ikinci indirim furyası---

Kredilerde ikinci indirim furyası

1 / 9
Kredilerde ikinci indirim furyası
31 Ekim 2016 - 17:28 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konut kredisi faizlerinin düşürülmesi çağrısının ardından konutta aylık faizi yüzde 1'in altına çeken bankalar, faizlere ilişkin sektörü eleştiren Başbakan Binali Yıldırım'la dün akşam yaptıkları görüşme öncesi ikinci indirim yarışına girdi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından siyasiler ve ekonomi yönetiminden gelen çağrılar sonrası bankacılık sektöründe konutla başlayan faiz indirimi, daha sonra ihtiyaç kredilerine yansımıştı. Önceki gün başlayan ikinci faiz indiriminde ise konut ve tüketicinin yanı sıra taşıt kredileri faizlerinde de indirime gidildi. 

Kredi faizlerindeki ikinci düşüş dalgası, önceki gün Türkiye İş Bankası ile başladı. Faiz indirimi yarışı dün ve bugün de devam etti. İş Bankası'nın yanı sıra VakıfBank, Akbank, Garanti Bankası, Yapı Kredi, Türk Ekonomi Bankası (TEB), Şekerbank ve QNB Finansbank faiz indirimine giderken, diğer bankaların da indirim için düğmeye basması bekleniyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • adem31 Ekim 2016 18:30

    konut kredisi cektim. cekerken faizler düşrün yapılandırırız dediler ama 3 ay oldu ses seda yok.

  • yorum31 Ekim 2016 17:54

    her 3 aylık dönemlerde ne zaman banka kar rakamları açıklansa utancından faiz düşüşü yarışına giriyorlar göstermelik...bırakın hikayeden konutu düşürmeyi...spotu rotatifi dövizi ticari taksitliyi düşürebiliyomusun ondan haber ver...marketteki ekmek tuz un yağ şekeri düşürme..git jambonu düşür..gibi birşey !

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster