BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiZuck Doları geliyor----

Zuck Doları geliyor

Zuck Doları geliyor
08 Nisan 2022 - 08:08 www.finansgundem.com

Düzenleyici otoritelerin baskısıyla Libra’yı hayata geçiremeyen Meta'nın 'Zuck Doları' adında yeni bir dijital para üzerinde çalıştığı ortaya çıktı

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

İsmini Meta olarak değiştirmesinin ardından özellikle kripto para alanında daha aktif olması beklenen Facebook, dijital para projesinden vazgeçmiyor. Financial Times’ın haberine göre, şirket çalışanların şu anlık "Zuck Bucks" (Zuck Doları) olarak adlandırdığı bir sanal para üzerinde çalışıyor.

Facebook, WhatsApp ve Instagram’ın çatı şirketi olan Meta, yılın ilk ayında Diem isimli dijital para projesini resmen sonlandırdı. 2019 yılında Libra ismiyle tanıtılan projede yol haritası, dijital para biriminin ABD doları endeksli olacağı yönündeydi. Ancak, Düzenleyici baskılar projenin sonunu getirdi.

Şirketin üzerinde çalıştığı diğer finansal ürünler arasındaysa elbette NFT’ler de bulunuyor. Financial Times’a göre şirket, önümüzdeki ayın ortalarında Facebook’ta NFT’ler için bir pilot çıkış yapmayı planlıyor. Bununla birlikte Meta’nın ‘sosyal tokenlar’ ve ‘ün tokenları’ gibi “Facebook gruplarındaki katkılar için ödül olarak verilebilecek” tokenlar üzerinde de çalıştığı belirtiliyor.

Zuckerberg hapis cezası alabilir

 

Zuckerberg'den 31 Meta'dan 230 milyar dolarlık erime

 

Zuckerberg’in servetinden 24 milyar dolar siliniyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)