BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaZuckerberg’in servetinden 24 milyar dolar siliniyor----

Zuckerberg’in servetinden 24 milyar dolar siliniyor

Zuckerberg’in servetinden 24 milyar dolar siliniyor
03 Şubat 2022 - 10:17 www.finansgundem.com

Geçtiğimiz gün dördüncü çeyrek bilançosunu açıklayan Meta vadeli piyasalar %20’ye yakın değer kaybetti. Bu düşüşle birlikte CEO Mark Zuckerberg’ün servetinden 24 milyar doların eridiği hesaplanıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Facebook’un çatı şirketi Meta geçtiğimiz gün ABD borsaları kapanış zilinin ardından yatırımcılarda hayal kırıklığı yaratan bir bilanço bildirimi paylaştı. Sosyal medya devi bir önceki çeyreğe göre Facebook kullanıcılarında büyüme olmadığını bildirdi. Şirketin milyarder kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, sosyal medya kullanıcılarının TikTok gibi yeni rakiplerinde daha fazla zaman geçirdiğini açıkladı. Bilanço açıklamasının ardındansa Meta hisseleri vadeli piyasalarda yaklaşık %20 oranında düşüş gösterdi.

Hisse senetlerindeki bu keskin düşüşün ardından Bloomberg International’ın haberine göre Zuckerberg’ün servetinin 24 milyar dolarının silinmiş olabileceği hesaplanıyor. 24 milyar dolarlık kayıp bir günde görülen en büyük servet kayıplarından birisini işaret ediyor.

Ünlü CEO’nun yaklaşık 24 milyar dolarlık kaybı kişisel servetinin 120,6 milyar dolardan 97 milyar dolara inmesi anlamına gelebilir. Zuckerberg’in servetinin 97 milyar dolara düşmesi aynı zamanda Temmuz 2015’te ilk kez girdiği dünyanın en zengin 10 insanı listesinden düşeceğini de gösteriyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Zuckerberg’ün servetinde bir günde gerçekleşmesi beklenen 24 milyar dolarlık düşüş tarihin en büyük günlük servet kaybı değil. Zira dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk Kasım ayında Tesla hisselerindeki sert düşüşle bir günde 35 milyar dolar kaybetmişti. Musk’ın servetindeki bu düşüşte milyarderin Tesla hisselerinin %10’unu satacağını ima eden Twitter mesajı etkili olmuştu. Ayrıca Elon Musk’ın serveti geçtiğimiz hafta da 25,8 milyar dolar azalmıştı.

Hayal kırıklığı yaratan bilanço Meta’nın içerisinde bulunduğu zorluklara bir yenisini ekledi. Sosyal medya devi düzenleyici kurumlarla yaşadığı sorunları çözüme ulaştırmaya çalışıyor. Şirket aynı zamanda da metaverse olarak bilinen gelişmiş internet ortamına yaptığı strateji yatırımlarını da haklı çıkarmayı hedefliyor. Ancak bu süreçte TikTok ve YouTube gibi diğer sosyal medya platformları genç kullanıcılar arasındaki popülerliğini genişletiyor.

Geçtiğimiz ay ABD Merkez Bankası’nın faiz artırımı konusundaki şahin açıklamaları büyük teknoloji hisselerinde sert düşüşlere yol açmıştı. ABD borsalarında teknoloji odaklı Nasdaq Endeksi son dört seanstır yükselişte olmasına rağmen yıl başından bu yana %8,94 oranında düşüş gösterdi. Bu süreçte değerinin altında hisselere yatırım yapmasıyla bilinen efsanevi yatırımcı Warren Buffett da kişisel servetiyle Zuckerberg’ü geride bırakmıştı.

Yıl başından bu yana %4,59 değer kaybeden Meta hisseleri Perşembe gününde bilançosu nedeniyle sert bir düşüşe hazırlanıyor. Meta yatırımcıları vadeli piyasalarda görülen %20’lik düşüşün yeni işlem gününde nasıl bir tablo ortaya çıkaracağını takip ediyor.

Meta'nın kârı dördüncü çeyrekte azaldı

 

Omaha Kahini’nin serveti Zuckerberg’i de geçti

 

Metaverse gayrimenkul satışları 500 milyon doları aştI

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)