BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkZiraat'ten girişimciye 1.3 milyar TL aktı----

Ziraat'ten girişimciye 1.3 milyar TL aktı

Ziraat'ten girişimciye 1.3 milyar TL aktı
02 Temmuz 2014 - 07:49 www.finansgundem.com

2014'ü "girişimci yılı" ilan eden Ziraat Bankası, bu segmentteki kredilerini ilk 5 ayda yüzde 11 artırdı

Ziraat Bankası Girişimci Pazarlama Grup Başkanı Turgut Gülcihan, yılın ilk aylarında kurlarda yaşanan hareketlenme ve faizlerin yükselmesiyle KOBİ'lerin yatırım kararlarını ertelediğini söyledi. Girdi maliyetleri ve kurdaki artış nedeniyle sıkıntı yaşayan firmaların son dönemde toparlanma sürecine girdiğini belirten Gülcihan, "Yurtdışı piyasalardan da son dönemde olumlu haberler geliyor. Faizlerdeki aşağı yönlü gevşeme piyasalar ve reel sektöre olumlu yansıdı" diye konuştu.

Sabah'tan Metin Can'ın haberine göre, Ziraat Bankası'nın yıl sonundan bu yana KOBİ ve nakdi kredilerde yüzde 4, gayrinakdi kredilerde ise yüzde 3.5 büyüme kaydettiğini açıklayan Gülcihan şunları söyledi: "Bankamız ilk 5 ayda KOBİ segmentinde büyüme hedeflerinden taviz vermeden nakdi kredilerde yüzde 11, gayrinakdi kredilerde ise yüzde 18 oranında büyüme kaydetti. Rakamsal olarak nakdi ve gayrinakdi olmak üzere KOBİ segmentindeki toplam kredi büyüklüğümüz 37 milyar TL'ye yaklaştı."

GİRİŞİMCİ YILI İLAN EDİLDİ

2014'ün Ziraat Banakası'nda "Girişimci Yılı" ilan edildiğine de vurgu yapan Gülcihan, bu yönde çok önemli adımlar attıklarını belirtti. Gülcihan, bu konudaki çalışmalarını şu sözlerle özetledi: "Ürünlerimiz arasında Avrupa Yatırım Fonu (AYF) kredisi öne çıkıyor. Teminat bulmakta sıkıntı çeken, yeni iş kuran, işini büyütmek isteyenlere kolaylık sağlıyoruz. Ayrıca kadın girişimcilere de pozitif ayrımcılık yapıyoruz. 2012 - 2013 döneminde Tüm bu gruplara uzun vadeli, düşük faizli 1.3 milyar TL kaynak aktarıldı."

"POS'TA ÜCRETSİZ DÖNÜŞÜM FIRSATI SUNUYOR"

Ziraat Bankası Girişimci Pazarlama Grup Başkanı Turgut Gülcihan, kanuni zorunluluk haline getirilen POS cihazları konusuna da değindi. Bu konuda esnaf ve KOBİ'lerin elini rahatlatan çalışmalar yaptıklarını söyleyen Gülcihan, "Bununla birlikte esnafımız ücret ödemeden yeni nesil yazar kasa POS cihazı temin etme imkânına sahip oldu" dedi.

YENİ PROJELERE TAM GAZ DEVAM

Turgut Gülcihan, "KOBİ'ler için yakın geçmişte olduğu gibi önümüzdeki dönemde de daima yeni proje ve ürünlerimiz olacak. Müşteri ihtiyaçları doğrultusunda teknoloji ve insan kaynağı noktasında yeni iş süreçleri, proje ve ürünlerin geliştirilmesi devam edecek" dedi. Gülcihan, mevcut ürünlerinin yanı sıra, tedarikçi finansmanı, DBS, enerji verimliliği proje finansmanı, kentsel dönüşüme yönelik ürünler ve yurtdışı kaynaklı tematik kredilerin de müşterilerin hizmetine sunulduğunu söyleyerek şöyle devam etti: "Bankamız esnaf-KOBİ müşterilerin her türlü finansal ihtiyacına yönelik çıkardığı ürün ve hizmetlerle hızlı çözümler üretiyor. Bunun doğal sonucu daha ucuz maliyet ve esnek teminat koşullarıyla müşterilerimizin finansman sıkıntılarını en aza indirmelerini sağlayarak gelişmelerine katkıda bulunmak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)