BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkZiraat'ten 300 milyonluk dolarlık anlaşma----

Ziraat'ten 300 milyonluk dolarlık anlaşma

Ziraat'ten 300 milyonluk dolarlık anlaşma
22 Ağustos 2013 - 11:56 www.finansgundem.com

Ziraat Bankası, Dünya Bankası ile 30 yıl vadeli, 300 milyon dolar tutarında kredi anlaşması imzaladı

Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklamada, 5.5 yılı geri ödemesiz olacak kredinin leasing firmalarına aktarılacağı belirtilerek, KOBİ'lerin yatırımlarının leasing yöntemiyle finanse edilmesinin hedeflendiği kaydedildi.
Açıklamada, Ziraat Bankası'nın Dünya Bankası'ndan temin edeceği 300 milyon dolar tutarındaki söz konusu krediye kendi kaynaklarından 75 milyon dolar ilave kaynak sağlayarak proje kapsamında leasing firmalarına finansman desteğinin 375 milyon dolara yükselteceği kaydedildi.
Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, kredinin dilimler halinde ve KOBİ'lerin yatırımlarının finanse edilmesi için leasing şirketlerine aktarılacağını belirterek, leasing şirketlerinin de krediyi 250'den az çalışanı olan ve cirosu 40 milyon liraya kadar olan firmalara kullandıracağını söyledi.
Açıklamada ayrıca, Ziraat Bankası'ndan krediyi 5 yıl vadeyle temin edecek olan leasing firmalarının, bu kaynakları KOBİ'lere en az 3 yıl vadeli olarak sunacağı ve kredinin en az yüzde 15'ini kalkınmada öncelikli yörelerdeki leasing işlemlerine ayıracağı belirtildi. Aydın, banka olarak işbirliği yaptığıkları uluslararası finansal kuruluşları ve bu kuruluşlardan temin edilen kaynakları artırma hedefinde olduklarını ifade etti.
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)