BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkZiraat'ten 2.65 milyar TL kar----

Ziraat'ten 2.65 milyar TL kar

Ziraat'ten 2.65 milyar TL kar
14 Şubat 2013 - 11:31 www.finansgundem.com

Ziraat Bankası, 2012 yılında 2.65 milyar TL net kar açıkladı

Ziraat Bankası'nın 2012 yılındaki net karı 2,65 milyar TL oldu Bankanın bir önceki yıl net karı 2,1 milyar TL seviyesindeydi.
2012 yılı finansal verilerini açıklayan Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, öncekilerle menşei ve diğer özellikleri itibariyle farklılıklar gösteren küresel krizde, güçlü özkaynak başta olmak üzere sürdürebilir karlılık ve verimlilik rasyolarına sahip olmanın öneminin bir kez daha görüldüğünü ifade ederek "Ziraat Bankası faaliyetlerini, özkaynaklarla uyumlu bilanço yapısı içinde sürdürülebilir karlılık ve verimlilik stratejisi çerçevesinde geliştirmektedir. Bankamızın aktif büyüklüğü, 2012 yılında değişmezken net kar ile birlikte diğer karlılık ve verimlilik rasyolarının olumlu yönde gelişmekte olması, değişim projemizin önemli bir taşıyıcı kolonu olan finansal yapılanmanın stratejilerimizle uyum içinde olduğuna işaret etmektedir. Uygulamaya almaya devam etmekte olduğumuz yeni iş modelimiz ile bu olumlu seyri daha da geliştirerek sürdürülebilir kılmak istiyoruz" şeklinde sözlerine devam etti.
Yeniden Yapılanmanın Sağladığı Güvenle Planlarımızı Yapıyoruz. Aydın, 2012 yılında bilançonun özkaynaklarla uyumlu ve dengeli bir yapıya kavuşması, kaynak yapısının çeşitlendirilmesi, karlılığın sürdürülebilir olması ve kalitesinin artırılması hedefleri çerçevesinde, özkaynakları güçlendirmeye devam ettiklerini, kısa vadeli mevduat dışı kaynakların azaltıldığını, çekirdek mevduata ve mevduat dışı kaynakları çeşitlendirmeye odaklanarak vade yapısını uzatma çabalarını sürdürdüklerini ve bu çerçevede daha dengeli ve müşteri ağırlıklı bir bilançoya dönüşüm yolunda mesafe kat etmekte olduklarını belirtti. 
Gerek finansal yapılanma anlamında gerekse iş modelinin geliştirilmesi çerçevesinde yürüttükleri yeniden yapılanma sonucunda ağırlıkla kamuyu finanse eden bir yapıdan reel sektöre daha fazla katkıda bulunan ve müşteri ağırlıklı bilançoya sahip bir bankaya geçişin görülmekte olduğunu, tasarruf seviyesi düşük olan ülkemizde mevduatın yanı sıra alternatif yatırım araçları ve yurtdışı finansman olanaklarını da kullanarak kaynak yapısını çeşitlendirmeye ve vade yapısını uzatmaya yönelik gayretlerinin 2013 yılında artarak devam edeceğini, bu çerçevede sendikasyon ve Eurobond ihracı planladıklarını ifade eden Aydın, "Özkaynaklarını güçlendirmekte olan, likiditesi ve kaynak yapısı güçlü bir banka olarak, daha da keskinleşmesini beklediğimiz rekabet içinde piyasaların sunduğu iş imkanlarını daha etkin kullanarak ekonomiye sağlamakta olduğumuz katkıyı artırıyor olacağız." diyerek devam etti. 
"Uygulamaya almakta olduğumuz yeni iş modelimiz, misyonumuz olan tarımın finansmanı konusunda da Bankamıza önemli gelişim imkanları sunuyor olacaktır. Tarım kesimini finanse etmenin önceliklerimiz arasında olduğunu unutmadan her segmente yönelik değer önerilerimizi uygun mecralarla müşterilerimizle buluşturmaya başladık. Bu durum, bizim "birebir" müşteri ilişkileri yönetim anlayışımız ile uyumludur.  Bu çerçevede hali hazırda 1000'in üzerinde şubemizin yeni iş modeline geçişini sağladık. Risk iştahını merkezileştirilerek kurumsallaştırıyoruz. Kredi kalite yönetimi dahil olmak üzere kredi süreçlerini, ihtiyaçlar ve değişen koşullar doğrultusunda yeniden tanımladık. Operasyonel etkinlik için operasyon merkezini kurarak şubelerin üzerindeki yoğunluğu azaltıp, müşteri teması olan tüm hizmet noktalarını geliştirme stratejisi çerçevesinde alternatif dağıtım kanallarını da iyileştirerek etkinlik ve verimlilik sağlamaya başladık.  Hem çalışanlarımız hem de müşterilerimiz için çağdaş şube ortamları tasarladık. Değişime ilişkin tüm bu projeleri iç kaynaklar kullanarak yapmaktayız." diyerek sözlerine devam eden Aydın, "yaygın şube ağımız ile ülkemizin hemen hemen her noktasında hizmet vermekteyiz. 2013 yılında 150. Yılımızı kutlarken İstanbul ve Anadolu'nun büyük şehirlerinde ağırlıklı olmak üzere 150 şube daha açmayı ve bu lokasyonlarda da varlığımızı ve etkinliğimizi artırmayı planlıyoruz. İstanbul finans merkezine taşınma konusundaki süreç devam ediyor. Ancak hazırlıklarımızı tamamlamak amacıyla genel müdürlüğümüzün önemli bir kısmını hali hazırda İstanbul'a taşımış durumdayız." dedi. 
Türkiye İçin "Bir Bankadan Daha Fazlası"
Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın sözlerine, "Türkiye için lider ve moral bankası olmanın yanı sıra yapılandırmakta ve geliştirmekte olduğumuz yurtdışı şube ve iştiraklerimizle orta vadede global bir banka olmayı hedeflemekte, dünya ölçeğinde bankacılık yapan, güçlü, rekabetçi ve marka değeri yüksek bir Banka olma yolunda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz." diyerek son verdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)