BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkZiraat Katılım'dan 25 milyon TL kar----

Ziraat Katılım'dan 25 milyon TL kar

Ziraat Katılım'dan 25 milyon TL kar
11 Mayıs 2017 - 15:28 www.finansgundem.com

Ziraat Katılım Genel Müdürü Osman Arslan 2017 yılı ilk çeyreğine ilişkin gelişmeler konusunda açıklamalarda bulundu

Ziraat Katılım’ın 2017 yılı ilk çeyreğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Osman Arslan, “Paylaştıkça daha fazlası ilkesi çerçevesinde oluşturduğumuz iş modeli ile faaliyetine başlayan Ziraat Katılım, 2017 yılının ilk çeyreğinde hedeflerine uygun şekilde gelişim gösterdi.

Ziraat Katılım, 2017 yılının ilk çeyreğinde reel sektörün finansmanına ağırlık vererek hızlı bir büyüme kaydetti. Aktif toplamımız, yılsonuna göre %14 artarak 9 milyar TL büyüklüğe ulaştı. Nakdi finansmanda 6,5 milyar TL’ye ulaşarak 2016 yılsonuna göre %17 oranında, gayri nakdi finansmanda ise 4,3 milyar TL’ye ulaşarak %24 oranında büyüme gerçekleştirdik ve reel sektöre toplamda 10,8 milyar TL finansman desteği sağladık.

Müşteri memnuniyetine öncelik veren anlayışımız ile sürdürülebilirlik ve verimlilik çerçevesinde sunduğumuz hizmetlerin bir sonucu olarak, devam eden yatırımlarımıza rağmen 2017 ilk çeyreğini 25 milyon TL net dönem kârı ile tamamladık” dedi.

Ülke ekonomisine finansal destek sağladık

Osman Arslan, “Ziraat Katılım, bilançosundaki %72’lik nakdi finansman payıyla reel sektör başta olmak üzere Türk ekonomisine desteğini sürdürecektir. KOBİ’lerin düşük maliyetli finansmana erişimini kolaylaştırmaya odaklanarak Dünya Bankası kaynaklı fon kullandırımlarına devam ediyoruz. Kredi Garanti Fonu ile yaptığımız sözleşmeyi yenileyerek Portföy Garanti Sistemi kapsamında kullandırımları sürdürüyoruz.

Sevk Öncesi İhracat Finansman işlemlerinin USD para birimi yanında EUR ve TL para birimlerinde de yapılabilmesi için gerekli alt yapı çalışmalarını tamamlayarak sektörün kullanımına sunmaktayız. Ayrıca, kar-zarar ortaklığına dayalı ürünümüzle uygun projeleri destekleyerek katılım bankacılığı ürün çeşitliliğine de katkıda bulunuyoruz.

Katılım bankacılığı prensiplerine bağlı kalarak, finansman ağırlıklı büyüme ve müşteri ağırlıklı bilanço stratejimizi aktif kalitemizi koruyarak sürdürdük. Takipteki alacaklar rasyomuz %0,3 ile sektör ortalamasının oldukça altındadır.

2017 ilk çeyreği itibarıyla toplam cari ve katılma hesaplarında yılsonuna göre %14 oranında artış sağlayarak 6,4 milyar TL toplanan fon büyüklüğüne ulaştık. Kaynak çeşitliliğini sağlamak ve sermaye piyasalarında katılım bankacılığına uygun ürünler sunmak için 2016 yılı içerisinde kurduğumuz Ziraat Katılım Varlık Kiralama A.Ş. aracılığıyla Türk Lirası cinsinden sukuk ihraçlarına başladık ve 2017 ilk çeyreğine kadar dört kez yenileyerek 400 milyon TL hacme ulaştık. Uluslararası fonların da ülkemize kazandırılması amacıyla 2016 yılında 155 milyon USD tutarında gerçekleştirdiğimiz murabaha sendikasyonumuzun yenilenmesi sürecinde, tutar ve yatırımcı sayısı olarak daha fazla talep görmekten memnuniyet duyuyoruz. Bu durum yabancı yatırımcıların ülkemiz ekonomisine ve Ziraat Katılım’a olan güveninin de göstergesidir” dedi.

Katılım bankacılığının ulaşılabilirliğini artırıyoruz

Osman Arslan “2017 yılı ilk çeyreği içerisinde, müşteri odaklı faaliyet gösteren şubelerimize dört yeni şube ekledik, ekonomik aktivitenin yoğunlaştığı 29 farklı şehirde 48 şubeye ulaşıp coğrafi yaygınlığımızı daha da genişlettik. Web ve mobil uygulamalar üzerinden Ziraat Katılım’a ulaşma imkanı veren dijital bankacılık uygulamalarımızdaki hizmet çeşitliliğini artırdık. Ayrıca, Ziraat Bankası ile muhabirlik anlaşmamız çerçevesinde, müşterimizin tüm Ziraat Bankası şubelerinden ve ATM’lerinden Ziraat Katılım’a ulaşabilmesini sağladık” diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)