BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkZiraat Bankası'ndan destek----

Ziraat Bankası'ndan destek

Ziraat Bankası'ndan destek
28 Şubat 2013 - 12:41 www.finansgundem.com

Ziraat Bankası ile Çevre Bakanlığı arasında faiz desteği protokolü imzalandı

Ziraat Bankası ile T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında, afet riski altındaki alanlar ile bu alanlar dışındaki riskli yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde, standartlara uygun, sağlıklı ve güvenli yaşama çevrelerini teşkil etmek üzere, iyileştirme, tasfiye ve yenilemede bulunulmasına dair riskli yapı raporu bulunan veya riskli alanda yer alan binaların yıkılarak yeniden inşa edilmesini amaçlayan 6306 Sayılı “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun” kapsamında, kentsel dönüşüm projelerine finansman desteği verilmesi amacıyla “Faiz Desteği Protokolü” protokol imzalandı. 
Müşterilerine yenilikçi ürün ve hizmetler sunan Ziraat Bankası, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ilgili mevzuat kapsamında, “riskli alan”da yer alan veya “riskli yapı” olduğu teknik raporlarla tespit edilmiş olan yapıların yeniden inşası, güçlendirilmesi ve riskli yapı yerine hazır yeni konut edinilmesi maksatlarıyla, hak sahiplerine uygun şartlarda finansal destek sağlanması amacıyla imzalanan bu protokol ile Ziraat Bankası tarafından, yasa kapsamında devletin sağlayacağı destekle kentsel dönüşüm kredisi kullanmak isteyen hak sahiplerine uygun şartlarda finansal destek verilecek. 
Özellikle  birden fazla deprem kuşağının üzerinde olan ülkemizde son on yılda meydana gelen depremlerde binlerce vatandaşımız hayatını yitirmiş, evlerini/işyerlerini kaybetti. Ekonomik anlamda da ülkemizin gelişmişlik düzeyine sekte vuran doğal afetlerde yaşanılacak olası trajik sonuçların önüne geçmek için başlatılan bu uygulama ile afet riski altındaki alanlarda konut ya da işyeri bulunan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayan son derece güvenli, modern yüksek kaliteli yaşam alanlarına sahip olmaları ve çarpık/kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi amaçlanıyor. Diğer taraftan bu türlü projelerin hayata geçirilmesi ile konut üretimindeki artış başta inşaat sektörü olmak üzere birçok sektörün hareketlenmesine yol açacak. 
Afet riski bulunan alanlarda konut ya da işyeri mevcut vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayan son derece güvenli, modern yüksek kaliteli yaşam alanlarına sahip olmaları ve çarpık/kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için başlatılan uygulama kapsamında, Ziraat Bankası “öncü misyonu ve rekabetçi yapısı sayesinde, her alanda olduğu gibi kentsel dönüşüm projelerinde de müşterilerine doğru zamanda, doğru ürün ve değer önerilerini sunmaya devam ederek, konutunu veya işyerini kendi imkânları ile yapmak veya edinmek isteyen hak sahipleri ile güçlendirilebileceği teknik olarak tespit edilen yapıların hak sahiplerinin finansman ihtiyaçlarına en uygun ve avantajlı şekilde çözüm sağlayacak. 
Ziraat Bankası Kentsel Dönüşüm Projesi’ne dahil olacak ev ve işyeri sahipleriyle anlaşma yapan Müteahhitlere-İnşaat firmalar da kurumsal kredi-proje ürünleri sunarak proje içerisinde yer alan tüm aktörleri bütünsel olarak destekleyecek.                                                                                                       
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)