BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkZiraat Bankası halka arz oluyor----

Ziraat Bankası halka arz oluyor

Ziraat Bankası halka arz oluyor
28 Şubat 2013 - 15:26 www.finansgundem.com

Ziraat Bankası'nın %20-25 payının 2014'te halka arzı planlanıyor, blok satış gündemde yok

Türkiye'nin aktiflerine göre en büyük ikinci bankası olan Ziraat Bankası'nın halka arzının 2014 yılında yapılması öngörülürken, bankanın yüzde 20-25 aralığında bir payının halka arz edilmesi planlanıyor.
Konuya yakın kaynakların verdiği bilgiye göre bankada blok satış ihtimali ise kesinlikle gündemde bulunmazken, piyasa koşullarının uygun olması durumunda Ziraat Bankası'nın halka arzının 2014 yılı içinde gerçekleşmesi bekleniyor.
Konuya yakın bir kaynak Ziraat Bankası'nın halka arzının, uluslararası piyasalardaki duruma da bağlı olarak 'çok iyi bir halka arz' olacağı beklentisinin hakim olduğunu belirterek "Bankada 2013 yılında bir halka arz beklenmiyor. 2014 yılında halka arz edilmesi planlanıyor. Planlanan halka arz oranı yüzde 20-25 aralığında" dedi.   
Ziraat Bankası 162.9 milyar lira aktif büyüklüğü ile İş Bankası'nın ardından Türkiye'nin en büyük ikinci ve en büyük kamu bankası konumunda. Ziraat Bankası'nın 2012 bilançosuna göre, net kârı yüzde 26 artışla 2.65 milyar lira oldu.
Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, 20 Şubat'ta Reuters'da yayınlanan söyleşisinde, bankanın özelleştirme süreci ile ilgili olarak, "Bankayı muhtemel bir halka arz olursa, o sürece hazır hale getiriyoruz, bunun için çalışıyoruz. Böyle bir talep olursa mümkün olan en kısa sürede o talebi karşılayabilecek düzeydeyiz" demişti. 
Ziraat Bankası, başlattığı değişim ve dönüşüm çalışmaları kapsamında, 2013'ün birinci çeyreği itibariyle yeni bir iş modeline geçerek, bu kapsamda aktif ve pasiflerini çeşitlendirme stratejisine ağırlık vermeye başladı. Bankanın merkezinin Ankara'dan İstanbul'a taşıma çalışmaları da devam ediyor.   
HALKBANK'IN ARDINDAN SIRADA VAKIFBANK VAR
Hükümetin özelleştirmede daha gelir odaklı bir stratejiye geçmesinin ilk halkası olan Halkbank'ın  geçen sene Kasım'da gerçekleştirilen ikincil halka arzı 4.51 milyar liralık (2.5 milyar dolar) büyüklüğü ile İMKB tarihinin en büyük halka arzı olurken, Avrupa'da da 2012'de yılın üçüncü büyük hisse satışı özelliğini kazanmıştı. 
Bu kapsamda Vakıfbank'ın  da Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün kontrolündeki yüzde 58.51 hissenin Hazine Müsteşarlığı'na menkul kıymetleştirilerek devredilmesinin ardından, bankanın halka açıklık oranının artırılması hedefleniyor.  
Bir kaynağın verdiği bilgiye göre Vakıfbank'ın ikincil halka arzının bu yılın üçüncü çeyreğinde yapılması planlanıyor. 
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Kasım ayında yaptığı açıklamada Ziraat Bankası'nın ilk halka arzı için acele etmeyeceklerini, ancak Ziraat Bankası'nda danışman tutup değerleme çalışmalarına başlayabileceklerini açıklamıştı.
Babacan, Ocak ayındaki açıklamasında da, Vakıfbank'ın hisselerin Hazine'ye devrinin birkaç ay sürebileceğini, en son Ziraat Bankası'nı özelleştirmeyi planladıklarını söylemişti.
        
 
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)