BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkZiraat Bankası 6 aylık karını açıkladı----

Ziraat Bankası 6 aylık karını açıkladı

Ziraat Bankası 6 aylık karını açıkladı
11 Ağustos 2014 - 18:09 www.finansgundem.com

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, 2014 yılı ilk yarısına ilişkin gelişmeler konusunda açıklamalarda bulundu.

Genel Müdür Hüseyin Aydın, Ziraat Bankası’nın, 2. çeyrekte de dengeli ve sürdürülebilir büyüme konusundaki stratejisini sürdürdüğünü ve finansal göstergelerindeki gelişimine devam ettiğini belirtti.
 
Herkesin bankası olma vizyonu
 
Genel Müdür Hüseyin Aydın “Ziraat Bankası, kendi kaynaklarını kullanarak sürdürmekte olduğu değişim projesi kapsamında hem iş modelinin geliştirilmesinde hem de buna bağlı olarak finansal yapılanmasında kayda değer mesafeler kat etmeye devam etmektedir. Kendisine değer katan özelliklerini muhafaza ederek, değişimini sürdüren ve iş modelini herkesin bankası olma yönünde geliştirmekte olan Ziraat Bankası, tarım sektörünün finansal ihtiyaçlarının karşılanmasındaki önceliklerinden ödün vermeden, bankanın değerinin artmasında önemli katkılar sağlayacak olan kitle bankacılığının doğru tasarlanması çalışmalarını sürdürmektedir” dedi. 
 
Yılın ilk yarısı itibariyle ulaşılan bilanço büyüklüğü, verimlilik ve etkinlik rasyoları ile diğer temel performans göstergelerinin, gelişim yönünde olumlu bir seyir izlediğini ifade eden Genel Müdür Hüseyin Aydın, verimlilik ve etkinlikten ödün verilmeksizin; yılın ilk yarısında bilançonun %10 büyüyerek yaklaşık 228 milyar TL’ye ulaştığını belirtti.   
 
Yaygın bankacılık
 
Hüseyin Aydın açıklamasında “İhtiyaç duydukları finansal hizmet ve ürünlerin müşterilerimize sunulmasında sadece şubelerimizi değil, yaygınlık ve etkinliği artırılmakta olan şube dışı dağıtım kanallarımızı da kullanarak kolay ulaşılan bir banka olma anlayışımızı sürdürmekteyiz. Özellikle müşteri profilimiz ve yaygın bankacılık anlayışımızla uyumlu olarak; doğrudan bankacılığın daha etkin kılınması çalışmalarına başlanmıştır. İhtiyaçlar doğrultusunda segmente edilerek organizasyonu sürdürülen yaygın şube ağımız nitel ve nicel olarak geliştirilmeye devam edilmiş olup, şube sayımız yılın ilk yarısı itibarıyla 1.649’a ulaşmıştır.
 
ATM ağımız genişlerken, internet şubesi ve telefon bankacılığında da yapılanmamız sürmektedir. Kurumsal müşterilerimizin kullanımına sunulan internet şubemiz bu çerçevede yenilenmiş, mobil bankacılık uygulamamız geliştirilmiş, ATM sayımız 5.756 adede ulaşmıştır” dedi.
 
Etkin bilanço yönetimi
 
Bilanço yönetiminde etkinlik sağlanmasının uygulamakta oldukları finansal yapılanmanın öncelikleri arasında yer aldığını ifade eden Hüseyin Aydın “Etkinlik ve verimlilik odaklı dengeli bir bilanço yönetimi, müşteri ağırlıklı bilanço vizyonu, kaynak yapısının çeşitlendirilmesi ve derinleştirilmesi, aktifte kredilerin ağırlığının artırılması ve sürekli geliştirmekte olduğumuz iş modelimiz ile Ziraat Bankası, yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre karını %12 artırarak 2 milyar 10 milyon TL net kar elde etmiştir.
 
Geçen yıl 700 milyon USD karşılığı olarak gerçekleştirdiğimiz sendikasyon kredisini yılın ilk yarısında 800 milyon USD karşılığı olarak yenilerken, Haziran sonu itibariyle 750 milyon USD tutarında ve 5 yıl vadeli olarak uluslararası piyasalarda ihraç etmiş olduğumuz Eurobond Temmuz ayında finansal tablolarımızda yer almıştır. 31 ülkeden 178 yatırımcının ihracımıza göstermiş olduğu yüksek ilgi ülkemize ve ülkemizin değerli bir aktifi olan Bankamıza olan güveni göstermekte olup, değişim-dönüşüm sürecimizin olumlu bir göstergesi olarak değerlendirilmektedir. Söz konusu ihraç, son dönemlerde yapılan benzer ihraçlar arasında sektörün gerçekleştirdiği en düşük faizli işlem olarak kaydedilmiştir” diyerek sözlerine devam etti.
Güçlü sermaye stratejisi çerçevesinde; özkaynak yönetiminde gösterilen sürdürülebilir gelişimin, uygulanmakta olan iş modelinin bir sonucu olduğunu sözlerine ekleyen Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, özkaynaklarının 2. çeyrek sonu itibariyle 25 milyar 670 milyon TL olarak gerçekleştiğini belirtti.
 
Aktif yönetiminde temel alınan yaygınlık sağlama çalışmalarının da sürdürüldüğünü ifade eden Hüseyin Aydın “Bu kapsamda menkul kıymetler portföyünden kredilere geçiş ile müşteriyi bütünüyle kavrayan yönetim anlayışımız doğrultusunda; müşteri tabanımızın geliştirilmesine devam ediyoruz. Özellikle Kobi müşteri segmentinde doğru bir iş modeli ile daha etkin bankacılık yapılması için ihtiyaç duyulan organizasyonu tamamlamak üzereyiz. Yılın ilk yarısında kredilerde yaklaşık %12 artış sağlarken, bireysel kredilerde %4, kurumsal kredilerde ise %16 artış sağlamış ve reel sektörün finansmanına ağırlık vermeyi sürdürmüş bulunuyoruz. Kredilerin bilanço payı %55’e kadar yükselmiş durumdadır. Gayri nakdi krediler dahil olmak üzere toplam kredilerimiz son 1 yıllık süreçte %41 oranında artarak yaklaşık 159 milyar TL büyüklüğe ulaşmıştır. Söz konusu kredi büyümesi kaydedilirken kredi kalitesinde de iyileşme sağlanmıştır. Kredi kalitemizin sürdürülebilir olması ve proaktif bir yaklaşımla yönetilmesi stratejimiz çerçevesinde çalışmalarımıza devam edilmekte olup, takipteki krediler rasyomuz geçen yılın aynı dönemindeki  %2,5’dan %2 seviyesine gerilemiş bulunmaktadır” diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)