BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZiraat, Afrika’ya göz kırptı----

Ziraat, Afrika’ya göz kırptı

Ziraat, Afrika’ya göz kırptı
11 Mart 2019 - 15:17 www.finansgundem.com

18'den fazla ülkede faaliyet gösteren Ziraat Bankası, Kara Kıta'ya Zambiya'dan girmek için görüşmelere başladı.

CÖMERT YILDIZ - FINANSGUNDEM.COM / ÖZEL

İngiltere, Almanya, Rusya, Kazakistan, Azerbaycan, Suudi Arabistan, Sudan ve Irak gibi 18'den fazla ülkede faaliyet gösteren Ziraat Bankası, Afrika’ya göz kırptı. Ziraat Bankası, kara kıtaya ise Zambiya’dan girmek için görüşmelere başladı. Bunun ilk adımı olarak Ziraat Bankası’nın Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru, Zambiya’nın Ankara Büyükelçisi Joseph Chilengi ile görüştü. Büyükeelçi, saygın bir finans kurumu olan Ziraat Bankası’nın iki ülke arasındaki ticareti ve yatırımı desteklemekte rol oynayabileceğini söyledi.

ANLAŞMA TAMAMLANIRSA, İLK TÜRK BANKASI OLACAK

Chilengi, “Türkiye'nin hem siyasi hem de ekonomik olarak gelişen bir güç merkezi olarak Zambiya'da bir şube açmayı düşünmesi gerektiğini belirtmek önemlidir” dedi.

Türkiye'nin son yıllarda Sahra altı Afrika'ya katılımının, bölgenin Ankara'ya verdiği önemden ve iki ülke arasındaki ticaret ve yatırımı artırma gündeminin bankacılık ve finans sektörünün desteği olmadan sağlanamayacağını belirten Chilengi, “Türk şirketleri Zambiya’da büyüyor. Türk Hava Yolları, Aralık ayında doğrudan Zambiya'ya uçmaya başladı” diye konuştu. Zambiya basınında yer alan bilgilere göre Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru ise kıtanın sağladığı büyük ticaret ve yatırım potansiyeli nedeniyle bankanın Afrika'daki fırsatları araştırdığını ve Ziraat'ın Zambiya'da bir şube veya yan kuruluş açma olasılığını araştıracaklarını dile getirdi. Eğer Ziraat Bankası’nın görüşmeleri olumlu tamamlanır ve Zambiya’da şube açılırsa, Afrika’ya adım atan ilk Türk bankası unvanını da almış olacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)