BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZimmetine 5 milyon lira geçiren banka müdiresinin cezası belli oldu!----

Zimmetine 5 milyon lira geçiren banka müdiresinin cezası belli oldu!

Zimmetine 5 milyon lira geçiren banka müdiresinin cezası belli oldu!
17 Nisan 2024 - 16:40 www.finansgundem.com

Eskişehir'de bir bankanın şube müdiresi olan Ayşe Pelin Üner, usulsüz işlemler yaparak 5 milyon lira zimmetine geçirdiği gerekçesiyle yargılandı ve 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.


Eskişehir'de usulsüz işlemler yapıp zimmetine 5 milyon lira geçirdiği gerekçesiyle yargılanan bir bankanın şube müdiresi olan Ayşe Pelin Üner'e 8 yıl 9 ay hapis verildi.

Eskişehir'de, bir banka şubesinde hesabı bulunan müşterinin, kendisinden habersiz para transferi yapıldığına ilişkin şikayeti üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılmıştı.

EN AZ 40 MİLYON TL'LİK USULSÜZ İŞLEM YAPMIŞTI

AA'da yer alan habere göre, "Uyuyan hesap" olarak adlandırılan yaşlı ve internet bankacılığını sık kullanmayan müşterilerini saptayıp, hesaplarındaki parayı önce farklı 4-5 kişi üzerine, daha sonra ise kendi hesaplarına aktardığı belirlenen şubede görevli banka müdiresi Ayşe Pelin Üner'in, 5 milyon 331 bin 852 lirayı zimmetine geçirdiği, müşterilerin hesaplarında bilgi ve onayları olmaksızın 40 milyon 194 bin 133 lira, 137 bin 895 avro ve 120 bin dolar tutarında usulsüz işlem gerçekleştirdiği tespit edilmişti.

5.3 MİLYON TL'Yİ GERİ ÖDEDİ, 21 YIL HAPİS İSTENDİ

Müdire, zimmetine geçirdiği 5 milyon 331 bin 852 lirayı bankaya geri ödemişti. Polis ekiplerince gözaltına alınmasının ardından tutuklanan Ayşe Pelin Üner hakkında "zimmet" suçundan 21 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

"ZİMMET" SUÇUNDAN CEZA İSTENDİ

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Ayşe Pelin Üner ile taraf avukatları katıldı. Cumhuriyet savcısı ise sanığın "zimmet" suçundan cezalandırılması talebinde bulundu.

8 YIL 9 AY HAPİS CEZASINA HÜKMEDİLDİ

Kararı açıklayan mahkeme heyeti, Ayşe Pelin Üner'in, "zimmet" suçundan 8 yıl 9 ay hapisle cezalandırılmasına ve tutukluğunun devamına hükmetti.

Yalova Belediyesi'ndeki 'zimmete para geçirme' davasında karar

 

Bağışları zimmetine geçiren aktiviste 12 bin dolar ceza

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)