BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaZeybekçi yine Merkez'e sitem etti----

Zeybekçi yine Merkez'e sitem etti

Zeybekçi yine Merkez'e sitem etti
10 Eylül 2014 - 15:38 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Merkez Bankası'na faiz konusundaki sitemlerimizin sebebi bugün açıklanan verilerde daha net görülebilir" dedi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün açıklanan ikinci çeyrek büyüme rakamlarının ardından, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci imzasıyla Bakanlık tarafından bir basın açıklaması yayımlandı.

Ekonominin 19 çeyrektir kesintisiz büyüdüğüne dikkat çeken Zeybekci, 2014'ün ikinci çeyreğinde ekonominin geçen yıla göre yüzde 2.1 büyüdüğünü hatırlatarak, bu büyümede net ihracatın 2.9 puanlık katkısına dikkat çekti.

Zeybekci, "Merkez Bankası'na faiz konusundaki sitemlerimizin sebebi bugün açıklanan verilerde daha net görülebilir" ifadelerini kullanırken, faiz kemerinin çok sıkıldığını ve iç talebin negatife indiğini söyledi.

Zeybekci ayrıca yüzde 4'lük yıl sonu büyüme hedefine ulaşılması için son çeyrek performansının çok önemli olduğunu vurguladı ve beklentilerin üzerinde bir performans gösterileceğine emin olduğunu ifade etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)