BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZeybekci: Booking'i Türkiye'ye kazandırmalıyız----

Zeybekci: Booking'i Türkiye'ye kazandırmalıyız

Zeybekci: Booking'i Türkiye'ye kazandırmalıyız
13 Nisan 2017 - 06:18 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Zeybekci, dünyaca ünlü turizm sitesi booking.com’un Türkiye’de yasaklanması konusunda, “Bu şirket Türkiye’de faydası olan bir şirket. Yasakladığımız zaman, kazanan yoktur” ded

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yasaklanan “booking.com”un, ofis olarak Türkiye’de kayıtlı olmayan ama ticari faaliyet gösterip kâr eden bir şirket olduğunu kaydetti. Zeybekci, “Bu şirket Türkiye’de faydası olan bir şirket. Yasakladığımız zaman, kazanan yoktur. İki taraf da kaybeder, birisi az, diğeri çok ama ikisi de kaybeder. Booking’i Türkiye’ye kazandırmanın yollarını aramamız gerekiyor. TÜRSAB şikayet etti, haklıydı. Mahkemenin vermiş olduğu kararı tartışacak değilim. Olması gereken yönde karar verdiğini düşünüyorum. Çözüm bulunması gerekir. Booking ile görüşmeleri sürdürüyoruz. Allah bize akıl vermiş. Bu akılla da akıllı hareket etmemiz gerekiyor memleketimizin menfaati çerçevesinde. Sahip olduğum görev itibarıyla mevzu bahis Türkiye’nin menfaatiyse gerisi teferruattır” dedi.

MEMURA TEŞVİK

Burdur’da referandum çalışması yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bucak Kent Ormanı’nda sanayici ve işadamlarıyla buluştu. Bakan Zeybekci, mermer ve makine sektörünü dünya çapında rekabet edebilir hale getirmek için ihracatçılara destek vereceklerini kaydetti. Burdur ve ilçelerinde 3-4 gün teknik çalışma yapacaklarını da belirten Zeybekci, “Ekonomi Bakanlığı, Enerji ve Orman Su İşleri bakanlarımız ile birlikte yarım günlük çalıştay yapacağız. Sonra da eksik, gedik ne varsa çözeceğiz” dedi.

SÜPER TEŞVİKTEN 20 MİLYAR LİRA

‘Süper teşvik’ olarak adlandırılan sistem kapsamında başvuruları kabul etmeye başladıklarını bildiren Zeybekci, “Sonuçlandırmaya başladık. Hiçbir şey söylemeden, tanıtmadan, 1 aylık dönemde başvuru tutarı 20 milyar lira. Ama görüştüğümüz çok büyük yatırımlar, işler de var. Onlar devreye girdiği zaman 100 milyarları bir yıllık dönemde bu proje bazlı teşvik sistemi kapsamında alacağız” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)