BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaZew beklentileri karşıladı----

Zew beklentileri karşıladı

Zew beklentileri karşıladı
19 Mart 2013 - 12:46 www.finansgundem.com

Almanya'da kurumsal yatırımcı ve analistlerin ekonomiye duyduğu güveni ölçen Zew endeksi, Mart ayında beklentiler seviyesinde geldi

Zew Enstitüsü'nden yapılan açıklamaya göre, beklenti endeksi 48.5 puana yükseldi. Beklenti, bir önceki ay 48.2 olan endeksin 48.5 puana yükseleceği yönündeydi. Zew cari endeksi ise 5.2 puandan 13.6 puana çıktı. Piyasalarda beklenti endeksi 7.0 olacağı yönündeydi. Zew'un konu ile ilgili değerlendirmesinde, Almanya'da ekonomik durumun büyük olasılıkla gelecek aylarda iyileşeceği belirtildi. Açıklamada, Euro Bölgesi borç krizinin en büyük risk olmaya devamettiği ifade ediliyor.
Zew, İtalya'daki siyasi durumun, Güney Kıbrıs kurtarma paketinin ve Euro Bölgesi borç krizinin kötüleşmesi riskinin arttığı kaydedildi. Veri sonrasında yapılan açıklamada Almanya'da ekonomik durum büyüm olasılıkla gelecek aylarda iyileşeceği belirtildi.
Euro Bölgesi borç krizi en büyük risk olmaya devam ettiği belirtilirken İtalya'daki siyasi durumun, Güney Kıbrıs kurtarma paketi, Euro Bölgesi borç krizinin kötüleşmesi riskini artırdığına değinildi.
Güney Kıbrıs sorunu olmasaydı bile, Almanya'da ekonomiye güvenin daha güçlü olacağını yönünde görüş belirtilirken, Almanya'da ilerleyen aylarda ılımlı toparlanma beklentisi dile getirildi. Almanya'da borç krizi riski göreceli olarak küçük göründüğüde kaydedildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)