BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZelenskiy: Türkiye liderlik üstlenmeye hazır----

Zelenskiy: Türkiye liderlik üstlenmeye hazır

Zelenskiy: Türkiye liderlik üstlenmeye hazır
08 Temmuz 2023 - 01:34 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti için İstanbul'a gelen Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ortak basın toplantısında konuştu. Sözlerine barış vurgusu ile başlayan Zelenskiy, Türkiye'nin barış planına liderlik etmeye hazır olduğunu dile getirdi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, "Türkiye’nin, Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğine olan değişmez desteği için minnettarım." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetine icabetle İstanbul'a gelen Zelenskiy, Vahdettin Köşkü'nde Erdoğan ile baş başa görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

''ÜLKEMİZ VE HALKLARIMIZ  İÇİN BURADAYIM''

Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yeniden seçilmesi dolayısıyla tebrik ederek "Ülkemiz ve halklarımız için barış isteyen herkese teşekkür etmek için buradayım." diye konuştu.

Karadeniz'in güvenlik ve işbirliği alanı olması gerektiğini, kesinlikle herhangi bir savaş, kriz alanı ya da dondurulmuş kriz alanı olmaması gerektiğini vurgulayan Zelenskiy, "Türkiye'nin, Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğine olan değişmez desteği için minnettarım." ifadesini kullandı.

''DESTEĞİNİZ İÇİN MİNNETTARIM''

Öte yandan Zelenskiy, Rusya'nın ilhak ettiği Kırım'daki durumu da görüştüklerini belirterek "Karadeniz tahıl girişimine ve Ukrayna'dan tahıl inisiyatifine olan desteğiniz için minnettarım." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin Ukrayna'nın barış planına olan desteği için de minnettar olduklarını ve bu barış planını hayata geçirmek için çalıştıklarını kaydeden Zelenskiy, "Türkiye, bu barış planı kapsamında liderlik konumunu üstlenmeye hazır." dedi.

Zelenskiy, görüşmede Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenecek NATO Zirvesi'ni de görüştüklerini belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna'nın NATO'ya üyeliğini hak ettiğini ifade etmesinin kendisini memnun ettiğini söyledi.

Zelenskiy yarın Türkiye'ye gelecek

 

Erdoğan, Zelenskiy ile telefonda görüştü

 

Zelenskiy: NATO üyeliği en iyi güvenlik garantisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)