BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZelenski: İşgalcilerin bir numaralı hedefi Donbas ----

Zelenski: İşgalcilerin bir numaralı hedefi Donbas

Zelenski: İşgalcilerin bir numaralı hedefi Donbas
27 Eylül 2022 - 12:53 www.finansgundem.com

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Ukrayna-Rusya savaşında sahadaki gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada, Donbas işgalciler için halen bir numaralı hedef dedi.


Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski günlük ulusa sesleniş konuşmasında, durumun özellikle Donetsk bölgesinde zor olduğunu belirterek, “Düşman faaliyetlerini engellemek için her şeyi yapıyoruz. Donbas işgalciler için hala bir numaralı hedef olduğundan, şu anda bir numaralı hedefimiz burada. Rusya'nın Donetsk bölgesindeki sürekli taarruz girişimleri, kesinlikle kendi askerlerinin en küçümseyici cinayetlerinden biri olarak savaşlar tarihine geçecektir. Bunu gördüğümüzde, bu taarruzları gördüğümüzde, bir kez daha Rus seferberliğinin, karadaki komutanlara sürekli bir ‘ölmeye gönderilen askerler’ sağlamaya yönelik bir girişim olduğuna ikna oluyoruz. Basitçe, Rus seferberliği başka bir anlam ifade etmiyor” şeklinde konuştu.

Rusya yenilgisini geciktiriyor

Zelenski, Rusya’nın sadece yenilgisini geciktirdiğini ifade ederek, “Ne yazık ki, Rus toplumu, Rus hükümetinin kendi halkına yönelik vahşetinin henüz farkında değil. Ancak her Rusya vatandaşının kendi devletinin onu en önemli şeyden yani yaşam hakkından mahrum ettiğini anlaması için her şeyi yapmalıyız” dedi.

Kışa hazırlık için hazırlıklar yapılıyor

Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal ile bir toplantı yaparak, bu ayki uluslararası faaliyetlerin ve ortaklarla yaptıklarını temasların sonuçlarını değerlendirdiklerini ifade eden Zelenski, “Devlet, ne kadar zor olursa olsun, tüm sosyal yükümlülüklerini yerine getiriyor. İşgalcilerden kurtarılan topraklarda normal hayata geri dönmek için ‘Hızlı İyileşme’ kapsamında çalışmalar yürütüyoruz. Kış dönemine hazırlık için gerekli adımları atıyoruz” ifadelerini kullandı.

Özel Uluslararası Mahkeme şart

Öte yandan Başkanlık Ofisi’nden önemli bir siyasi ve diplomatik etkinliğin gerçekleştiğini belirten Zelenski, Rusya'yı Ukrayna’ya karşı saldırı suçundan dolayı cezalandıracak bir Özel Uluslararası Mahkemenin kurulmasına ilişkin projenin, Ukrayna’nın ortağı olan 30 devletin büyükelçilerine sunulduğunu bildirdi. Zelenski, “Mevcut uluslararası hukuki araçların yeterli olmayışı Rusya’yı bu suçtan yargılamayı zorlaştırıyor. İhtiyaç duyulan şey Özel Uluslararası Mahkemedir. Bu proje üzerinde çok detaylı ve titizlikle çalışıyoruz. Hiç şüphem yok mahkeme gerçekleşecek. Ukrayna'ya ve Avrupa'daki özgürlüğe karşı bu canice savaşı başlatan herkes hesap verecek” dedi.

Almanya ve Fransa'dan Donbas'ta referandum tepkisi

 

Zelenskiy, söz verdi: 'Donbass'ı geri alacağız'

 

Rusya niçin Donbas'a odaklandı?

 

Ukrayna’nın doğusundaki Donbas'ta çatışmalar artıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)