BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem‘Z sembolü’nü kullanmak Almanya’da suç sayılacak----

‘Z sembolü’nü kullanmak Almanya’da suç sayılacak

‘Z sembolü’nü kullanmak Almanya’da suç sayılacak
28 Mart 2022 - 14:27 www.finansgundem.com

Savaşta Rus ordusunun kullandığı zırhlı araç, tank ve hava araçlarının üzerinde bulunan ‘Z’ harfi Rus destekçilerinin propaganda aracı haline geldi. Almanya, Z sembolünü kullananları yargılama kararı aldı.

Rusya'nın kullandığı zırhlı araç, tank ve hava araçlarının üzerinde bulunan olan ‘Z’ harfi kısa sürede Rus destekçilerinin propaganda aracı oldu. Rus yanlıları tarafından kullanılmaya başlanan Z harfi, tanklardan günlük hayata taştı, adeta savaş destekçilerinin sembolü oldu.

Almanya İçişleri Bakanlığı sözcüsü Marek Wede, Rusya’nın Ukrayna’daki savaşına verdiği desteği sembolize etmek için Z harfini Almanya’da kullananların yargılanabileceğini bildirdi.

Wede, Bavyera ve Aşağı Saksonya’nın bu tür eylemleri cezalandıracaklarını açıklamalarının ardından, benzer uygulamaların tüm ülkede geçerli olacağını ve Rusya’nın saldırganlığını desteklemek için kullanılan Z sembollerinin araştırılacağını duyurdu.

Rusya'nın saldırganlığını alenen onaylayanlara kovuşturma

Sözcü Wede, gazetecilere, “Z harfi elbette yasak değil, ancak münferit durumlarda kullanımı Rusya’nın saldırganlık savaşını desteklediği anlamına gelebilir” açıklamasını yaptı. Sözcü, “Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgali bir suç eylemidir ve bu saldırganlığı alenen onaylayan kişinin kedisi de kovuşturmaya tabi tutabilir” diye konuştu.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü, “Federal güvenlik makamları bu konuyu araştırmaya başladı ve bu bağlamda, birkaç federal devletin de münferit vakalarda bunun bir suç olup olmadığını inceleyecek ve buna göre hareket edecekler” dedi.

‘Zafer ve Görev tamamlanacak'

Rusya'nın Ukrayna’da kullandığı zırhlı araç, tank ve hava araçlarının üzerinde bulunan Z harfi uzun süre merak konusu olmuştu. Rusya Savunma Bakanlığı, tankların üzerinde yazılı olan ‘Z’ ve ‘V’ harflerinin ‘Zafer ve Görev tamamlanacak' anlamlarına geldiğini duyurmuştu. Birçok kaynak, ordunun batı kanadını temsil ettiği için “Zapad” kelimesinin baş harfi 'Z'nin araçların üstüne yazılı olduğunu, ‘V’ harfinin ise doğu kanadını temsil ettiğini iddia etmişti.(Sözcü)

Rusya, 36 askeri altyapı tesisini imha etti

 

'Mairupol'de 2 binden fazla çocuk kaçırıldı'

 

Kızılhaç açıkladı: Harabeye dönen Mariupol'e erişim yok!

 

Ukrayna'dan endişelendiren uyarı: Çernobil tehlikesi!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)