BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriZ kuşağı dijital ödemeleri tercih ediyor----

Z kuşağı dijital ödemeleri tercih ediyor

Z kuşağı dijital ödemeleri tercih ediyor
17 Kasım 2021 - 18:04 www.finansgundem.com

Pandemi döneminde karantina uygulamaları, online alışveriş ve nakitle ilgili hijyen sorunları, dijital ödemelere geçişi hızlandırdı. Z kuşağı elektronik cüzdan hizmetleri, temassız ödemeler ve dijital kredi gibi ürünleri kullanıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Pandemi döneminde uygulanan karantinalar ve nakit ile kart kullanımından virüs bulaşma ihtimali dijital ödemelere geçişi hızlandırdı. Z kuşağı da diğer kuşaklara kıyasla elektronik cüzdan, temassız ödemeler, kişiler arası ödeme uygulamaları ve ‘şimdi al sonra öde’ gibi dijital kredileri daha çok benimsedi. Z kuşağının kart ve nakit kullanımı hızla azalıyor. Banka kartları Z kuşağı arasında en popüler ödeme metodlarından bir tanesi. Bunun en büyük nedenlerinden biri birçoğunun krediye sıcak bakmaması ya da kredi kullanabilecek yaşın altında olması.

Ancak Z kuşağının kart kullanımı Logica Research’e göre gelecekte %35’ten %26’ya düşecek. Nakit kullanımı da hızla azalıyor. E-marketer’ın haberine göre her 10 Z kuşağı üyesinden 4’ü 2021’de nakit kullandı. Ancak yalnızca %22’si gelecekte nakit kullanacağını ifade etti. Temassız ödemelerdeki yaygınlaşma da giderek daha fazla işletmenin bu tür ödemeleri kabul etmesinden kaynaklandı. Z kuşağı katılımcılarının neredeyse %70’i pandemi sonrasında da temassız ödemeleri kullanacağını söyledi.

Z kuşağı Apple Pay, Google Pay, PayPal ve benzeri ödeme uygulamaları ile elektronik cüzdan hizmetlerini de yaygın olarak kullanıyor. Z kuşağı Apple Pay’i diğer kuşaklara kıyasla daha fazla kullanıyor. Z kuşağının %37’si pandeminin başlangıcından bu yana bu tür ödemeleri daha fazla kullandığını söyledi. Y kuşağının %46’sı dijital ödemeleri son bir yılda daha fazla kullandığını ifade ederken bu oran X kuşağında %37, boomer’larda %13 oldu.

Mobil ödeme kullanıcılarının 2021 yılındaki 20,5 milyondan, 2025 yılında 41,1 milyona ulaşması bekleniyor. Araştırmaya göre PayPal, tüm kuşaklar arasında en popüler ödeme uygulaması oldu. Z kuşağı ise özellikle de mobil ödemeleri tercih ediyor. Bu kuşak birçok dijital ödeme yöntemini kullansa da, en çok akıllı telefonları ve saatleri aracılığıyla yapabilecekleri ödemeleri benimsiyor.

Logica Research tarafından yapılan araştırmaya göre her 10 Z kuşağı üyesinden altısı, mobil cihazlarının en popüler ödeme yöntemleri olduğunu söyledi. Çalışmada aynı zamanda Z kuşağının kişiler arası ödemelerde mobil ödeme uygulaması kullanımının %5’ten %19’a yükseleceği de söylendi. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre geleneksel finans kurumlarına şüpheyle yaklaşan Z kuşağı, dijital ve mobil finans hizmetlerini tercih ediyor.

İnternetin yaygınlaşmasının ardından dünyaya gelen bu nesil, bankacılık işlemlerinin çoğunu internet üzerinden yapıyor. Bu trendin yükselişi devam ederken, Z kuşağı finansal hayatlarının büyük bir bölümünü akıllı telefonları üzerinden yapacak.

Bulut temelli bankacılık dönemi başlıyor

 

Finans devlerinde skandallar kayıp getiriyor

 

Bitcoin’in geleceğini FED belirleyecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)