BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Yüzde 2 civarında şüpheli işlem var'----

'Yüzde 2 civarında şüpheli işlem var'

'Yüzde 2 civarında şüpheli işlem var'
26 Haziran 2013 - 13:21 www.finansgundem.com

SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, piyasalara bomba gibi düşen incelemenin detaylarını açıkladı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş, 20 Mayıs-19 Haziran tarihleri arasında kurumdaki personelin kimlik bilgilerini, yayınlanan araştırma raporlarını ve söz konusu dönemde yabancı müşterilerle yapılan işlem ve görüşmelerin kayıtlarının talep edilmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. BloombetgHT'ye konuşan Ertaş şunları söyledi:
"Türkiye bir hukuk devleti, yatırımcılara güvenli ortam sunmak hedefimiz. Küresel sermayeye güvenle yatırım yapacak ortamı sağlamaya çalışıyoruz. 20 Mayıs’ta başlayan işlemlerle ilgili bazı aracı kurumlardan bilgi istedik. Ancak her aracı kurumdan da bilgi istemedik. Piyasada işlem yapan kurumların yüzde 93'ünü temsil eden kurumlardan bilgi istedik. Bizim piyasamızda mevzuata göre işlem yapan yatırımcı oranı yüzde 98. Yüzde 2 civarında şüpheli işlem hacmi var. Bu yüzde 2’lik işlem bir takım suçları barındırabilir. Bizim amacımız bu yüzde 2’lik şüpheli işlemi incelemek ve aykırı işlemleri yapanlara gereken cezayı vermek. Türkiye not artışıyla yeni bir sürece girdi. Doğru işlem yapanlara daha iyi bir zemin temin etmek hedefimiz. Amacımız doğru işlem yapanları tedirgin etmek değil. Özellikle aracı kurunlarda çalışanların bilgilerini istedik. Bir çalışanın isteyerek veya istemeyerek yaptığı yanlış ilemi kuruma mal etmek bize göre sağlıklı değil. Hangi kriterlerden yola çıktığımızı açıklamak sağlıklı olmaz. Bilgi isteme kriterlerimizi şu an paylaşmak doğru değil"
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)