BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYüzde 13 zam!----

Yüzde 13 zam!

Yüzde 13 zam!
13 Eylül 2013 - 09:01 www.finansgundem.com

İzmir'de toplu ulaşıma ortalama yüzde 13 zam yapıldı. Yeni tarife, önümüzdeki haftadan itibaren uygulanmaya başlayacak

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, eylül ayı ikinci olağan meclis toplantısını yaptı. Başkan Aziz Kocaoğlu'nun katılmadığı toplantıyı, Meclis Başkan Vekili Adnan Oğuz Akyarlı yönetti. Toplantıda ulaşıma ortalama yüzde 13 oranında zam kararı alındı. Otobüs, metro, raylı sistem ve deniz ulaşımında uygulanacak yeni tarife, önümüzdeki haftadan itibaren geçerli olacak. Buna göre öğrenci binişleri 1 TL'den 1,10 TL'ye, öğretmen 1,15 TL'den 1,40 TL'ye, tam bilet ise 1,85 TL'den 2 TL'ye yükseltildi. Tam bilete yüzde 8, öğrenciye yüzde 10, öğretmene yüzde 21, ortalama ise yüzde 13 zam yapılmış oldu.
Ulaşım zammı sebebiyle mecliste CHP ile AK Parti grupları tartışma yaşandı. AK Partililer, zam kararına karşı çıktı. Grup Başkan Vekili Çakar, "Yeni tarifelere baktığımızda bazı kalemlerde yüzde 15'ten başlayan ve yüzde 30'a kadar varan oranlarda zam kararı var. Niye böyle bir ayrıcalıklı zam yapıldı, anlamıyoruz. Havalimanı biletlerine yüzde 40'a yakın oranda zam geldi. Aşırı zam kararını kabul etmiyoruz. Yine gece biniş olan 'Baykuş' binişlerde yüzde yüzde 35-40'a kadar oran çıkıyor. Zam kararına karşıyız" şeklinde konuştu. CHP Grup Sözcüsü Murat Bakan ise ESHOT'un ucuz taşımacılık yaptığını iddia ederek, "ESHOT, Türkiye'nin en ucuz kurumudur. Zaten rutin zam oranı var. Aktarmalarda artan oran var. O yüzden böyle bir yöntem kullanıldı. Bir kişi İzmir'de 90 dakika içerisinde altı kez bindiğinde, birincisinden sonrasına para ödemiyor. İzmir'de bir bilet için para öderken bu oran İstanbul'da farklılık teşkil ediyor. İstanbul'da oran 6–7 TL'ye kadar çıkıyor" dedi. Bunun üzerine tekrar söz alan Çakar, "Bizi başka illerle kıyaslamanın İzmir'e faydası yok. Zam yapıldı mı yapılmadı mı, buna bakın. Bunu bize anlatın. Biz İzmirliyi taşıyoruz, İstanbulluyu değil. Para İzmir'in cebinden çıkacaktır. Bunu kabul etmiyoruz" diye konuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Zamlar ülkesi Türkiye13 Eylül 2013 09:12

    Toplu taşımalara gelen %13 zam hangi işçiye memura emekçiye verildi zorunlu kullanımları mızın hepsine yüklü miktarda zam yapanlar hiç vatandaşını düşünmüyor.