BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYüz yüze eğitimde 3. aşama yarın başlıyor----

Yüz yüze eğitimde 3. aşama yarın başlıyor

Yüz yüze eğitimde 3. aşama yarın başlıyor
01 Kasım 2020 - 11:40 www.finansgundem.com

Birçok ülke artan vaka sayası nedeniyle karantina uygulamaya başlarken Türkiye kritik bir kararı yarın hayata geçirmeyi planlıyor.

Okullarda yüz yüze eğitimde üçüncü aşama yarın başlıyor. Ortaokul 5. ve lise 9. sınıf öğrencileri, yüz yüze eğitime başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) korona virüs salgını (Kovid-19) nedeniyle yaptığı planlamalar doğrultusunda 3. aşamaya geçildi. 

Yüz yüze eğitimde, resmi ve özel ortaokul 5. sınıflarda haftada 2 gün toplam 12 ders saati (2 gün, 6+6), imam hatip ortaokullarında haftada 2 gün toplam 14 ders saati (2 gün, 7+7) uygulanacak. Lise 9. sınıflarda ise haftada 2 gün toplam 16 ders saati (2 gün, 8+8) yapılacak.

Sınıflar, öğrenci mevcudu doğrultusunda sosyal mesafeye göre gruplara ayrılacak, her ders süresi 30 dakika, dersler arası dinlenme süresi de 10 dakika olarak uygulanacak.

Ortaokul 5. sınıflarda Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri; imam hatip ortaokul 5. sınıflarda ise Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi, Kur'an-ı Kerim ve Arapça dersleri yüz yüze eğitim yoluyla işlenecek.

MEB yüz yüze eğitimin detaylarını açıkladı

 

Yüz yüze eğitimde 3. aşama kriterleri

 

Bakan'dan yüz yüze eğitimle ilgili yeni açıklama

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)