BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYüz yüze eğitim hangi tarihte başlayacak?----

Yüz yüze eğitim hangi tarihte başlayacak?

Yüz yüze eğitim hangi tarihte başlayacak?
11 Aralık 2020 - 11:41 www.finansgundem.com

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, korona virüsün eğitim süreçlerine olan etkisine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Selçuk: ''Yarıyıl tatilini öne almak senaryolar arasında bulunuyor.'' açıklamasını yaptı.

Bir televizyon kanalında canlı yayına katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, pandemi döneminin eğitim sürecine olan etkilerine ve gelecek planlamalarına yönelik açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanı ve Bilim Kurulu ile temas halinde olduklarını ileten Selçuk, öğrencilerimizi de bu dönemde izliyoruz, kısaca ilgili kurumlarla değerlendirmeleri yapıyoruz açıklamasını yaptı.

YÜZ YÜZE EĞİTİM İÇİN SENARYOLAR DEĞERLENDİRİLİYOR

Yüz yüze eğitim konusu hakkında da açıklamalar yapan Selçuk: "Önümüzdeki hafta Kabine toplantısında bu konu tekrar değerlendirmeye alınacak. Bu tür kararları almak tamamen veriye bakma gerekliliği doğuruyor. Okulların açılmasını biz de istiyoruz ama duruma bakılacak. Muhtemel senaryolar değerlendirilip okul kararı verilecek." dedi.

Bakanın açıklamalarındaki öne çıkan başlıklar şöyle:

"4 Ocak bizim için umut vaad eden bir tarih açıklamasında ifade etmek istediğim, okulların bir an önce açıklaması yönünde bir talebim var. Tüm bunlara baktığımda 4 Ocak iyimser bir tahmin. Ayrıca, yarıyıl tatilini öne almak da senaryolar arasında bulunuyor."

''EN AZ BİR SINAV YÜZ YÜZE YAPMAK İSTİYORUZ''

Sınav süreçleri hakkında da konuşan Selçuk: "22 Ocak'ta karne vermek istiyoruz. En az bir sınavı yüz yüze yapmak istiyoruz. Biz çocuğuzun eline basılı karne vermek istiyoruz. Tüm şartlara karşı da hazırlıklarımı sürdürüyoruz." dedi.

TABLET VE İNTERNET DESTEĞİ VERİLECEK

Öğretmenlerin aşılama çalışmalarının da yürütüldüğünü dile getiren Selçuk, "150 bin tablet dağıtıldı, Ocak'ta 500 bin hedefi var. Dağıtılan tabletlerle internet desteği de veriliyor. Mart ayından bu yana sadece bir kere sıkıntı yaşandı. Anaokulu ve kreşlerin durumuna ilişkin bir değerlendirme, önümüzdeki hafta Kabine toplantısında değerlendirilecek." açıklamasında bulundu.

2 YIL İÇERİSİNDE TELAFİ EĞİTİMİ PLANLANIYOR

"EBA'nın içeriği gelişti, şu an yeterince kaynak var. Müfredatın tümünden sorumlu olmak bize gelen tavsiyeler arasında. Bu karar bürokratik değil, eğitimcilerin ortak görüşü. Bizim nisan, mayıs aylarında telafi eğitimimiz oldu. Önümüzdeki 2 yıl için bir telafi eğitim planımız var."

Kreşlerde yüz yüze eğitime ara verildi

 

İstanbul için uzaktan eğitim kararı

 

MEB'den 'yüz yüze eğitim' genelgesi

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)